Videanu: Remanierea este o pură speculaţie de presă
This browser does not support the video element.
Ministrul Economiei a criticat informaţiile din presa ultimelor zile referitoare la o posibilă remaniere guvernamentală, afirmând că aceasta nu se face „în media” sau „cu media”, ci în urma unei analize atente pe fiecare domeniu.
„Remanierea nu poate să fie numai un proces de imagine, din punctul meu de vedere. De aceea, încă o dată, spun: remanierea este o pură speculaţie de presă, însă remanierea este posibilă oricând şi este un instrument politic la îndemâna primului ministru şi a preşedintelui care, în opinia mea, se face şi nu se discută. Nu se fac remanieri guvernamentale discutate cu media, prin media, cu cetăţenii. Se face o analiză calitativă a lipsei de perfomanţă a unui domeniu şi se spune «Ăsta trebuie remaniat!», în ideea de a revitaliza un domeniu. Cam ăsta este scopul unei remanieri guvernamentale. Nu cred că remanierea este cea care ar putea să rezolve problemele, ci foarte importantă este coeziunea politică şi decizia politică majoră care trebuie luată în această perioadă dificilă”, a spus Videanu.
Videanu a vorbit, în acest context, despre performanţele sale în fruntea Ministerului Economiei, afirmând că sectorul energetic a fost singurul care a avut creştere în anul 2009 şi declarându-se optimist în privinţa unei creşteri economice pe primul trimestru al anului 2010.
„Iertaţi-mi lipsa de modestie, dar ceea ce este în subordinea Ministerului Economiei ca rezultat al anului 2009 este ceea ce a susţinut creşterea economică şi a stopat căderea economică. Energia şi gazele au fost singurul domeniu care a avut creştere economică anul trecut, în condiţiile economiei grele. Au fost suportul pentru reluarea producţiei industriale. Nu există alte domenii economice care să fi avut un astfel de aport pozitiv”, a mai spus Videanu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii nu se pot asocia la guvernare în actuala formulă cu PDL, precizând că formaţiunea liberală s-ar „contamina” dacă ar intra într-o „majoritate compromisă” şi a propus soluţia unui Guvern de tehnocraţi condus de un economist. De asemenea, liderul liberal a mai spus că liberalii consideră că o majoritatea politică sănătoasă în Parlament nu poate fi dată decât prin organizarea de alegeri anticipate, dar că un astfel de scrutin nu va da un răspuns la actuala situaţie a României