Videanu: Schimbarea Codului Muncii, finalizată în martie, e decizia premierului cum se va adopta

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că modificarea Codului Muncii se va finaliza în martie, iar decizia legată de modul de adoptare va aparţine premierului, adăugând că angajatorii trebuie să poată sancţiona abaterile care aduc lipsă de performanţă.

Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Videanu: Schimbarea Codului Muncii, finalizată în martie, e decizia premierului cum se va adopta

Videanu: Schimbarea Codului Muncii, finalizată în martie, e decizia premierului cum se va adopta (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu un articol din Codul Muncii care spune că în cazul în care angajatul este dat afară trebuie să dovedească în instanţă că şi-a făcut treaba, Videanu a răspuns: "Nu trebuie întreaga responsabilitate dusă în spatele cuiva: să o aibă şi angajatul şi angajatorul".

Întrebat într-un interviu pentru "Gândul" ce probleme are, ca angajator, cu muncitorii, Videanu a declarat că este mulţumit de angajaţii săi. "Vă pot spune că sunt şi oameni care nu-şi fac treaba, mai chiulesc, mai iau o ţuiculiţă la prima oră a dimineţii ca să se încălzească, între ghilimele. Sunt anumite abateri care duc la lipsă de performanţă. E evident că în astfel de situaţii trebuie să-i laşi posibilitatea angajatorului. Patronul e cel mai interesat să aibă un muncitor de calitate", a completat Videanu.

Întrebat când va fi modificat şi prin ce Codul Muncii, Videanu a răspuns: "Cred că în luna martie lucrurile se vor finaliza. E decizia primului ministru cum".

Partidele din arcul guvernamental şi cele din opoziţie au ca priorităţi, în noua sesiune parlamentară, modificarea Codului Muncii şi a legilor electorale, fiecare dintre părţi având însă opţiuni diferite asupra schimbărilor care se impun.

Unul dintre punctele majore pe care parlamentarii puterii şi cei ai opoziţiei le vor disputa în sesiunea Legislativului care începe marţi este modificarea Codului Muncii.

Varianta guvernamentală a Codului muncii, respinsă de sindicate şi opoziţie, prevede majorarea perioadei de preaviz la 20 de zile calendaristice în cazul celor care lucrează în execuţie şi la 30 de zile calendaristice în cazul celor care au funcţii de conducere. De asemenea, în opinia Guvernului, perioada de probă pentru angajaţi ar urma să crească de la 30 de zile la 45 de zile, respectiv de la 90 la 120 de zile pentru cei cu funcţii de conducere. Reglementările în ceea ce priveşte contractele de muncă pe perioadă determinată şi negocierile colective sunt şi ele puncte în care opoziţia şi puterea au opinii divergente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici