- Home
- Politic
- (24.11.2020, 11:08)
- Alina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Cristian Diaconescu: Dacă nu reuşim să scoatem hoţia şi prostia din sistemul sanitar orice promisiune rămâne inaplicabilă
Cristian Diaconescu, candidatul PMP pentru Senat, a declarat, într-un interviu la Mediafax.ro, că reforma sănătăţii presupune un consens politic care să vizeze o problemă de fond, aceea de a scoate hoţia şi prostia din sistem.
Urmărește
3242 afișări
VIDEO Cristian Diaconescu: Dacă nu reuşim să scoatem hoţia şi prostia din sistemul sanitar orice promisiune rămâne inaplicabilă
„Nu prin aranjamente de culise reformăm sistemul sanitar”, a afirmat Diaconescu, care a adăugat că CNAS e în afară oricărei dezbateri deşi gestioneaza miliarde în legătură cu sistemul sanitar.
„Nu discutăm despre CNAS, despre direcţiile regionale, probabil că acolo e omerta politică mult mai semnificativă”, a apreciat candidatul PMP pentru Senat.
„Referitor la ce e pe hârtie întrebaţi pe cei care au fost la putere şi nu au realizat. Nu se poate asocia PMP cu ce nu s-a realizat. Referitor la promisiunea PMP e o chestiune de consens, este o chestiune de majoritate parlamenatară sau guvernamentală care să pună în mişcare acest demers, nu numai în a construi spitale. PMP a depus o lege a sănătăţii. Sistemul sanitar are o problema de fond, dacă nu reuşim să scoatem hoţia şi prostia, orice fel de promisiune rămâne inaplicabilă”, a afirmat Diaconescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Liderul suprem al Iranului spune că inamicii vor primi un „răspuns zdrobitor”
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Diaconescu consideră că trebuie scoase din ecuaţie interesele de clan şi eliminată hoţia.
„Personalul medical îşi face datoria fantastic în această perioada. Să nu-i amestecam cu reţelele care de fapt guvernează sitemul sanitar. Văicăreala ipocrită a celor care spun: trebuie să dăm mai mulţi bani, situaţia de rezolvat de la ministru în sus. Fondurile, sunt de trei ori mai mulţi bani că acum 10 ani şi problemele sunt aceleaşi”
Potrivit acestuia, medicii nu pleacă neapărat din cauza salariului, pleca din cauza condiţiilor din sistem, şi cei cinstiţi şi corecţi nu suporta aranjamentele de clan.
Dacă va fi ales, candidatul PMP va susţine în Parlament legea împotriva clanurilor, o lege anunţată şi de liderul Eugen Tomac.
„Sunt clanuri care ne distrug statul. Vorbim de crima organizată, care nu e individualizată ca infracţiune. Diversele acte penale mai mult leagă autorul de victima. Sunt legi în alte ţări în care se sanctionează activitatea infracţionala, acele grupuri infracţionale care au în vedere crearea unui anumit tip de climat din care să obţină beneficii. Mai greu le găseşti în codul penal la incriminare şi scapă mulţi asa. Sunt clanuri care transpartinic in Parlament decid cine conduce agentiile de stat”, a menţionat Cristian Diaconescu.
PMP a prezentat săptămâna aceasta programul de guvernare pentru 2020-2024 cu care va merge la alegerile generale din 6 decembrie în care promite că va scoate din criză două domenii afectate puternic de epidemie: Sănătatea şi Educaţia şi va întări zona de protecţie socială.
Cristian Diaconescu a acordat marţi, după ora 13.30, un interviu LIVE ce a fost difuzat pe www.mediafax.ro.
Principalele idei prezentate de Cristian Diaconescu:
- România este pe marginea prăpastiei. În timp e noi vorbim, un om a murit de Covid-19 în România, această dramă care loveşte societatea românească. Ne aşteaptă 80 de miliarde de la UE pe care nu îi avem pe card. Acum nu avem nimic din acei bani. E foarte posibil ca accesarea acestor bani să fie legate direct de functionarearea statului de drept. Şi de aici încolo vine experienţa mea. În ceea ce priveşte reformarea sistemului judiciar şi ultima negociere pe care a făcut o România cu UE a fost în 2004, în privinţa autorităţii judecătoareşti, am o experienţă care acum este necesară.
Despre pensia specială, subiectul fierbinte al zilei. Demisiile zilei
- Este o bătaie de joc. Parlamentarul e în Parlament ca să facă legi, nu este votat pentru noi pentru gestică. Pentru gestică mergem la teatru. În legatura cu subiectul menţionat, într o jumătate de zi dacă parlamentarii isi faceau datoria cu onestitate se putea rezolva prin modificarea legii 96/2006 privind statutul senatorilor şi deputaţilor. Punct.
Coaliţii politice după alegerile parlamentare
Reporter: PMP vrea 10% din voturi. Cu cine sunteţi gata să faceţi coaliţii?
Diaconescu: Se poate discuta cu toată lumea, mai puţin cu PSD.
Reporter: Inclusiv USR? Ştiu că USR discuta cu PMP
Diaconescu: V-am răspuns. Din punctul meu de vedere, dacă PMP ar decide prin absurd să discute cu PSD, atunci fără mine.
Reporter: Cu UDMR nu aveţi probleme?
Diaconescu: Sunt diplomat de carieră. Nu am problema să discut absout cu nimeni dacă există o cauza comună, corectă şi morală.
- După o perioadă în care s-a retras din prima linie a politicii, Diaconescu revine în ipostaza de candidat. El deschide lista pentru Senat la Bucureşti a PMP-ului, partidul pe care l-a fondat alături de Traian Băsescu.
- Fost candidat atât la Preşedinţie, cât şi Primăria Capitalei, Diaconescu are în primul rând expertiză în zona politicii externe.
- PMP a obţinut la alegerile locale din septembrie 2020 al treilea loc la numărul de aleşi locali, după PNL şi PSD, iar pentru alegerile parlamentare şi-a propus să obţină peste 10% din voturi.
- Din partea PMP la alegerile parlamentare mai candidează Eugen Tomac, Robert Turcescu, Petru Movilă sau Elena Băsescu.
Citește pe alephnews.ro: Prințul Andrew se confruntă cu dificultăți financiare după ce Regele Charles i-a anulat alocația regală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Uraganele reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Care sunt bolile mortale nou apărute
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:15
Tomac: Votul va decide dacă R. Moldova face un salt uriaş înainte sau un pas la fel de mare înapoi
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian