- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Preşedintele nu poate să demisioneze în perioadă de criză. Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie. Nu am nimic de schimbat. Vezi toate declaraţiile preşedintelui
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune, menţionând că speră ca cifrele statistice de la finalul lunii februarie să confirme acest lucru, el precizând: "Suntem unde trebuie".
Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
-
Preşedinţii nu pot să demisioneze în perioadă de criză. Nu iau în consideraţie o asemenea soluţie decât dacă va fi evident că asta este soluţia. Întrebat dacă ar fi de acord să se organizeze un referendum pentru a vedea dacă mai are susţinere sau nu , a declarat că este o variantă pe care o poate lua în considerare.
-
Sunt mult mai mulţi nemulţumiţi decât cei care au ieşit în stradă, iar o parte din societate nu mai vede în preşedintele României un partener.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
-
-
Sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi rata nici cu România.
-
Poporul şi-a făcut datoria. A fost supus măsurilor de austeritate severe. Este de data aceasta rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate nu avem nicio şansă. Cu stabilitate politică, cu înţelegere între partide vom reuşi cu certitudine.
-
Va trebui să ne asigurăm susţinerea propriilor cetăţeni cu resursele pe care le producem. Asta înseamnă să avem partide responsabile care înţeleg ziua de mâine.
-
Toate partidele politice susţin că pot moderniza România. Nu pot fi credibili spunând că reformează România când ele nu s-au putut reforma ele însele. O reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza afirmaţiile să sunt pregăptiţi să-şi asume în continuare modernizarea României. Nimic nu va mai fi ca înainte de criză. Instituţiile vor trebui să funcţioneze altfel, să se implice altfel în viaţa de zi cu zi.
-
În ultima perioasă societatea civilă de bună calitate s-a retras în cochilie. Este timpul să revină. Este un apel pe care îl fac la revenirea societăţii civile de bună calitate în prim-planul vieţii politice şi sociale.
-
Aş vrea ca nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea în a spune ce este de spus. Cu certitudine voi face observaţii publice şi despre ce ar trebui să facem şi despre ce nu se face. Nu am nimic de schimbat în comportamentul pe care l-am avut în cele două mandate de până acum, cu excepţia unor gafe cum a fost cea cu Arafat.
-
Toate analizele arată că în partea a doua a anului 2012 zona euro riscă să intre din nou în recesiune. De aceea este esenţial ca România să fie pregătită pentru că nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor europeni. România va trebui să facă faţă cu resursele ei oricărei criză. Îndemnul meu pentru oamenii politici este prudenţă, îndemnul meu pentru români este solidaritate. Suntem mult mai bine pregătiţi decât în 2009, dar trebuie să fim responsabili. Trebuie să accelerăm ceea ce am început în ultimii ani. Dacă se va confirma intrarea în recesiune a zonei euro, prima zonă afectată va fi cea non-euro.
-
"Preşedintele conduce hotărârile Curţii Constituţionale" - orice român poate să întrebe orice judecător al CC dacă vreodată am cerut o anumită soluţie
-
"Băsescu conduce Guvernul" - întrebaţi UDMR de câte ori le-am spus să facă ceva. M-am implicat pentru că ţara avea nevoie de anumite legi.
-
"Băsescu conduce PDL" - dacă l-aş fi condus eu partidul ar fi fost mult mai bine condus.
- "Băsescu face dosare" - îl voi considera om de rea credinţă pe acela care nu va putea să spună ce procuror a spus asta şi despre ce om politic este vorba. S-a creat o imagine propagată continuu că DNA este instrumentul preşedintelui. Vă asigur că nu este aşa. Este sub demnitatea unui preşedinte să facă aşa ceva.
-
În momentul de faţă nu se mai poate miza pe investiţiile străine pentru crearea locurilor de muncă. De aceea orientarea corectă a resurselor de investiţii pe care le are anul acesta bugetul este esenţială pentru menţinerea locurilor de muncă şi creşterea numărului lor.
-
Ştim unde suntem, ştim ce avem de făcut, ştim care este orizontul pentru ca la terminarea crizei România să poată valorifica din plin şansa ieşirii din criza europeană şi globală.
- Avem nevoie de Legea Sănătăţii. Am înregistrat un eşec în prezentarea publică a proiectului şi în credibilitatea lui. Mi se datorează în mare parte acest eşec. Va trebui revenit.
-
Va trebui să continuăm lupta împotriva corupţiei şi a evaziunii fiscale, să creăm locuri de muncă valorificând bani europeni. Nu există lucru mai important decât crearea de locuri de muncă.
-
Avem nevoie şi de o nouă lege electorală, care să le permită românilor să-i voteze pe cei mai buni. Avem nevoie de un comportament modest şi decent al politicienilor. Eu nu spun că toţi au venit săraci în politică, dar când eşti în Parlament şi în Guvern şi în ţară se impun măsuri de austeritate deranjează comportamentul arogant şi lipsit de modestie.
-
Indiferent ce declară, niciun partid nu a vrut să mişte lucrurile.
-
Marea problemă a populaţiei este ce se întâmplă în continuare. Eu ştiu ce trebuie făcut. Va trebui ca în continuare, într-un parteneriat cu Guvernul, să deschidem acost orizont de ţară nouă pentru români. Printre cele mai importante lucruri sunt revizuirea Constituţiei.
-
Suntem acolo unde trebuie. Datoriă eforturilor populaţiei România a ieşit din recesiune.
-
Responsabilitatea mea este majoră pentru că modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra cărora m-am angajat înainte de a deveni pentru a doua oară preşedinte. Adesea a trebuit să am ieşiri publice pentru a stimula aceste obiective.
-
Ne aflăm într-o situaţie de criză. Evoluţiile interne au suprapus peste criză şi măsuri extrem de puternice de modernizare a statului. În acelaşi timp coaliţia aflată la putere a realizat două lucrui extrem de dificile: lupta cu criza şi procesele extrem de dificile de modernizare a ţării, cum ar fi legi extrem de controversate sau nu foarte bine primite de cei cărora li se adresau.
-
Prima obligaţie este aceea de a restabili legătura de îăncredere între mine şi acea parte a populaţiei care şi-a pierdut încrederea în preşedinte.
-
Şi românii care nu au ieşit în stradă s-au simţit solidari cu cei care dădeau semnale legate de sărăcie, de aroganţa politicienilor sau legate de corupţie.
-
Aş vrea ca românii să înţeleagă că îmi este extrem de clară situaţia în care se află.
-
Mă adresez românilor pentru că manifestaţiile din ultima vreme, scandările din stradă, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat impresia că pentru o parte dintre români s-a creat o ruptură între populaţie şi preşedinte. Pentru români, obligaţia preşedintelui de a-i reprezenta continuu este unul dntre imperativele majore.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO