- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.09.2019, 19:00)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Viorel Cataramă, primul candidat de la alegerile 2019 scos din joc. BEC a respins înregistrarea candidaturii sale la prezidenţiale. „Este profund nelegală”
Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.
Urmărește
16729 afișări
Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii lui Cataramă la prezidenţiale
„În şedinţa din data de 20 septembrie 2019, Biroul Electoral Central a adoptat Decizia nr. 10/D/20.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de BEC.
Instituţia motivează respingerea înregistrării candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale pe motiv că peste 94.000 de semnături depuse de liderul partidului Dreapta Liberală seamănă, astfel nu au putut fi validate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
„În ceea ce priveşte condiţia referitoare la numprul susţinătorilor prevpzut de art. 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susţinători efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături, din totalul de 230.341, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidente, care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora.Faţă de cele prezentate, rezultă că numprul de semnături neafectate de vicii de fond şi de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de Legea nr. 370/2004, republicată, pentru o susţinere valabilă a candidaturii. Ca atare, nu este îndeplinită condiţia legală prevăzută de art.4 alin 2 şi art 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004 referitoare la depunerea şi înregistrarea candidaturii”, mai transmite BEC.
Totodată, BEC a anulat şi semnul electoral înregistrat de Cataramă.
„Se reţine că semnul electoral poate fi atribuit exclusiv unui candidat, astfel încât respingerea înregistrării candidaturii atrage în consecinţă şi respingerea înregistrării semnului electoral”, se mai arată în motivare.
Cataramă, după ce BEC i-a respins candidatura: Am contestat decizia la CCR. Este profund nelegală
Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura sa la prezidenţiale, că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este "profund nelegală" şi bazată pe aprecieri subiective.
"Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.
Viorel Cataramă a fost primul politician care şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.
Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.
Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Weber a aflat ce chirie plăteşte statul pentru sediul în care se află Avocatul Poporului: E înfiorător
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe