Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Piteşti în dosarul de corupţie al lui Constantin Nicolescu -2

Deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat, miercuri, la Serviciul Teritorial Piteşti al DNA, unde va fi audiat în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, lider al PSD Argeş, este cercetat pentru fapte de corupţie.

Urmărește
2 afișări

Potrivit unor surse judiciare, Viorel Hrebencius este audiat în acest dosar în calitate de martor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, în acelaşi dosar ar urma să fie audiat şi senatorul PSD Cătălin Voicu, în prezent arestat preventiv.

Sursele citate spun că audierea celor doi ar putea avea legătură cu extinderea cercetărilor în dosarul lui Constantin Nicolescu, existând suspiciunea că Nicolescu ar fi încercat să influenţeze modul în care funcţionează justiţia prin promovarea unui magistrat de la Curtea de Apel Piteşti într-o funcţie de conducere.

În 18 februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a ajuns imediat după arestarea sa şi a fost operat pe cord.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în 27 ianuarie, după ce i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş la aflarea deciziei instanţei de arestare preventivă în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

Preşedintele CJ Argeş va fi cercetat în libertate, în baza unei decizii din 3 februarie a Curţii de Apel Piteşti, care a admis recursul apărătorilor săi la măsura arestării preventive, dispunând punerea de îndată în libertate cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".

Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.

Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici