Vizita la Paris a lui Baconschi a fost amânată pentru 5 aprilie "din motive de agendă"

Vizita în Franţa a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, programată pentru 7-8 martie, a fost amânată pentru 5 aprilie, a informat, sâmbătă, MAE, precizând că motivele deciziei sunt legate de "agendă".

Urmărește
6 afișări

MAE precizează că, „din motive de agendă”, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi omologul său francez, Alain Juppe, au stabilit de comun acord ca întâlnirea bilaterală de la Paris să aibă loc la data de 5 aprilie.

Potrivit MAE, cei doi şefi ai diplomaţiei vor avea un prim contact în cadrul reuniunilor la nivel european din următoarea perioadă.

Vizita ministrului român în Franţa fusese anunţată, pe surse, pentru data de 7 martie. Ministrul urma să aibă întrevederi cu mai mulţi oficiali francezi.

Teodor Baconschi nu a confirmat oficial data acestei vizite, dar fostul ministru francez de Externe, Michele Alliot-Marie, i-a transmis şefului diplomaţiei române, într-o scrisoare făcută publică la 9 februarie de ambasada Franţei, că aşteaptă să discute cu acesta, la 7 martie, la Paris, legat de Schengen.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat, duminică, nominalizarea lui Alain Juppe, care deţinea portofoliul Apărării, în funcţia de ministru de Externe, în locul lui Michele Alliot-Marie, care a demisionat.

Michele Alliot-Marie şi-a anunţat cu puţin timp înainte demisia, într-o scrisoare adresată lui Nicolas Sarkozy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici