Vlădescu a spus că lucrează de 20 de ani în Sănătate, timp în care a trecut prin toate structurile administrative, fiind şef de departament, secretar de stat, preşedinte CNAS şi director al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.
„Este o onoare pentru mine, dar să vedem dacă Parlamentul va valida aceste propuneri. Lucrez de 20 de ani în sistem şi am trecut prin toate sectoarele administrative şi de management. Cunosc programul de guvernare şi am contribuit la realizarea lui, astfel că ceea ce-mi doresc pentru sistemul sanitar se regăseşte în acest document”, a mai spus Cristian Vlădescu.
El a precizat că pe termen scurt principala problemă ar fi asigurarea resurselor pentru sistem, şi ar fi vorba de o finanţare diversificată, iar pe termen mediu trebuie găsite alte tipuri de soluţii decât „cârpeala”.
„Este nevoie de o politică sanitară în planul resursei umane. Forţa de muncă îmbătrâneşte, iar cea tânără, din păcate, pleacă. Cred că aceasta ar trebui să fie principala preocupare pentru viitor, întrucât fără forţă de muncă, degeaba avem cea mai înaltă tehnologie în domeniu”, a conchis Vlădescu.