Vlase: Şedinţa Comisiilor pentru statutul parlamentarilor se desfăşoară fără accesul presei

Preşedintele Comisiei pentru Statutul senatorilor şi deputaţilor, Gabriel Vlase, a anunţat, luni seară, că şedinţa asupra proiectului de modificare a Statutului parlamentarilor se desfăşoară fără accesul presei, urmând ca la finalul reuniunii să fie prezentate concluziile dezbaterilor.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Vlase: Şedinţa Comisiilor pentru statutul parlamentarilor se desfăşoară fără accesul presei

Vlase: Şedinţa Comisiilor pentru statutul parlamentarilor se desfăşoară fără accesul presei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Gabriel Vlase a precizat că la nivelul membrilor Comisiei, aflaţi în biroul său, s-a convenit ca şedinţa în care se dezbate modificarea statutului să se desfăşoare fără accesul presei.

El a precizat că a fost invocată o prevedere din Regulamentul celor două Camere ale Parlamentului în care se menţionează că şedinţele nu sunt publice.

"Şedinţele comune ale Comisiilor nu sunt publice. În mod excepţional, Comisiile permanente sesizate în fond pot hotărî ca la dezbaterile lor să fie invitaţi şi specialişti ai unor autorităti publice, reprezentanţi ai presei, precum şi condiţiile în care lucrările pot fi transmise la radio sau televiziune, dacă acest lucru nu aduce atingere unor interese naţionale care recomandă păstrarea secretului dezbaterilor, prevede articolul 11 din Regulamentul celor două Camere", a spus Vlase, care a menţionat că la finalul şedinţei va fi prezentată presei forma finală a iniţiativei legislative ce urmează a fi înaintată marţi plenului celor două Camere ale Parlamentului spre vot.

Luni a fost avizat la nivelul Comisiilor juridice din Parlament proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor, în cadrul unei şedinţe care a avut caracter public.

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au dat, luni seară, aviz favorabil, cu amendamente şi cu unele obiecţii de neconstituţionalitate, la proiectul de lege privind modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Avizul a fost adoptat cu 20 de voturi "pentru" şi trei voturi "împotrivă". Documentul va fi transmis Comisiei pentru statut, care este sesizată în fond.

La începutul şedinţei, majoritatea membrilor Comisiilor juridice deciseseră ca avizul celor două Comisii de specialitate ale Parlamentului să conţină doar referiri la aspecte de legalitate şi constituţionalitate ale textului iniţiativei legislative.

"Oportunitatea textului nu este atribuţia noastră aici, i-a atenţionat, ulterior, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, pe senatori şi deputaţi. El a adăugat că analizarea oportunităţii anumitor prevederi şi adoptarea unor amendamente de fond sunt atribuţii ale Comisiei pentru Statut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici