Voicu: PDL a făcut nepermise cedări în protocolul coaliţiei - primii paşi spre autonomie teritorială

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, joi, la Craiova, că în protocolul semnat de liderii coaliţiei de guvernare a remarcat "nepermise" cedări ale PDL, din dorinţa "disperată" de a rămâne la guvernare, făcându-se primii paşi către autonomia teritorială pe criterii etnice.

Urmărește
4 afișări

Voicu a declarat, într-o conferinţă de presă, că protocolul semnat de coaliţia de guvernare este singurul pe care PDL îl mai putea parafa, întrucât "adevăratul protocol", cel cu cetăţenii, nu îl mai poate semna, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Ieri (miercuri – n. r.), la Bucureşti, s-a semnat un document care consfinţeşte viziunea coaliţiei PDL–UDMR– migratori–minorităţi cu privire la viitorului României. Vreau să spun de la bun început că este singurul document pe care îl mai poate semna PDL, pentru că adevăratul protocol pe care în orice caz nu îl mai poate semna este unul cu cetăţenii", a afirmat Voicu.

Purtătorul de cuvânt al PNL afirmă că PDL este dispus să "cedeze orice" din dorinţa "disperată" de a rămâne la guvernare.

"Nu putem să nu remarcăm nepermise cedări ale PDL în ceea ce înseamnă în realitate primii paşi către autonomia teritorială pe criterii etnice. O succesiune de adoptări a legii minorităţilor şi nu asta ar fi problema, pentru că un cadru democratic pentru protecţia minorităţilor trebuie să existe, însă fără drepturi colective, dar mai ales previzionata modificare a legii regiunilor de dezvoltare în care se pregăteşte instaurarea regiunilor Mureş, Harghita, Covasna, pe de-o parte, şi Bihor, Satu Mare Sălaj, de cealaltă parte, arată că PDL din disperare de a rămâne la putere este dispus să cedeze orice", a mai spus Mihai Voicu.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală.

Protocolul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici