Voiculescu: Băsescu, lipsit de anvergură şi substanţă, trăieşte din bârfă, inapt să construiască

Senatorul Dan Voiculescu susţine că istoria României este marcată de personalităţi care au ales să facă politică deşi nu le mai trebuia nimic, el comentând astfel declaraţiile preşedintelui Băsescu potrivit cărora fostul preşedinte al PC, care are bani şi tot ce îi trebuie, ar trebui să se retragă.

6 afișări

"Fiecare dintre noi întelege lumea după propriile posibilităţi. Cei care au învăţat, au citit, au construit ceva în viaţă, înteleg mai mult. Ceilalţi înteleg mai puţin. Iar ideile puţine sunt, de regulă, fixe.
Cel lipsit de idei reduce lumea la perspectiva lui extrem de limitată. Spre exemplu, domnul Traian Băsescu a fost marinar. Asta a învăţat, asta i-a plăcut, asta a vrut să facă. Nimic în plus. Nu s-a omorât niciodată cu lectura, şi, implicit, cunoştinţele sale despre lume se reduc mereu la «viaţa pe punte». De aceea, confundă sacrificiul regelui Mihai I cu o trădare, ca pe vapor, iar activitatea politică cu negocieri clandestine, ca în port", susţine Voiculescu, citat într-un comunicat.

El afirmă că Traian Băsescu este lipsit de anvergură şi substanţă, un preşedinte gol, care traieşte din bârfă, inapt să construiască, dispus oricând să demoleze - "un preşedinte a cărui viziune a rămas definitiv limitată în universul îngust al unei bărci".

"Avem un preşedinte de care ne este ruşine. Din cauza căruia simţim mereu nevoia să ne cerem scuze străinilor, încercând să-i convingem că România nu este un vapor în derivă şi că românii nu sunt nici rudimentari, nici agresivi, nici lipsiţi de viziune. Avem un anti-preşedinte. Un accident. O persoană blocată cognitiv şi emoţional în trecut. Un om care ne demonstrează la fiecare apariţie în public că nu-şi înţelege responsabilităţile, nu înţelege istoria şi nevoile propriei naţiuni, nu înţelege democraţia şi, în general, nu înţelege nimic din principiile politice, economice şi sociale ale lumii civilizate", mai scrie Voiculescu.

El aminteşte că Traian Băsescu a spus că nu poate întelege de ce Dan Voiculescu, care are "tot ce-i trebuie", nu renunţă la politică.

"Istoria României este marcată de prezenţa unor personalităţi care au ales să facă politică, deşi nu le mai trebuia nimic. Dar Traian Băsescu nu înţelege nici istoria, nici politica adevarată. Nu mă miră, pe vapor nu l-a învăţat nimeni că politica autentică se face doar atunci când nu îţi mai trebuie nimic personal. Din contră, prizonier al unui univers pitic, Traian Băsescu rămâne în politică pentru că, se pare, încă îi mai trebuie câte ceva", scrie Voiculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, la 10Tv, că, după ce a fost "umplut de acuzaţii" de către Justiţie, Dan Voiculescu ar trebui să "stea liniştit" şi să nu se mai "bage să facă politica ţării şi să influenţeze populaţia".

El a mai spus că, după ce Justiţia l-a "umplut de sus până jos de acuzaţii", acesta ar trebui să se retragă din viaţa politică.

"Du-te domle şi stai liniştit. Nu te mai băga să faci politica ţării şi să influenţezi populaţia… Stai, ai bun simţ. Deci chestiunea este undeva cu bunul simţ", a mai spus şeful statului.

Ultima acţiune a liderul conservatorilor Dan Voiculescu împotriva verdictului de colaborare a sa cu fosta Securitate a fost respinsă, joi, de către judecătorii instanţei supreme, hotărârea rămânând irevocabilă.

Un complet de trei judecători de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei supreme a respins, joi, ca nefondată contestaţia în anulare făcută de Dan Voiculescu împotriva deciziei din 10 martie, prin care un alt complet de trei magistraţi ai aceleiaşi secţii au decis că Voiculescu a fost colaborator al securităţii.

În august 2006, CNSAS a decis că Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate, numele conspirativ fiind "Felix". Voculescu a contestat această soluţie la Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Voiculescu a fost, în perioada 1970-1982, şeful Departamentului Comerţ Exterior - Vitrocim, iar între anii 1982-1992 general manager al Biroului Bucureşti şi coordonator al proiectelor Internationale - Crescent Commercial& Maritime Ltd. Cyprus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici