Voiculescu: După alegerile pentru PE se va forma un "bloc pentru democraţie" - PNL, PC, UDMR şi PSD

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, crede că după alegerile din noiembrie pentru Parlamentul European se va forma un "bloc pentru democraţie" alcătuit din PNL, PC, UDMR şi PSD care să se opună "dictaturii".

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: După alegerile pentru PE se va forma un "bloc pentru democraţie" - PNL, PC, UDMR şi PSD

Voiculescu: După alegerile pentru PE se va forma un "bloc pentru democraţie" - PNL, PC, UDMR şi PSD

"Am pierdut trei ani şi cred că după trei ani atât premierul Tăriceanu, cât şi preşedintele Geoană trebuie să înţeleagă că e nevoie de o forţă democratică ce să se opună dictaturii. Am întâlnit situaţii în care oamenii trebuiau să vorbească în şoaptă ca să nu fie ascultaţi la telefon, vedem că, prin minune şi dintr-o dată, cad rând pe rând la DNA miniştrii Guvernului PNL şi UDMR, avem date foarte clare prezentate şi de Mugur Ciuvică şi de presă că trăim într-un stat poliţienesc, asta e realitatea şi, dacă mergem în continuare aşa, probabil că ne îndreptăm spre o dictatură modernă a domnului comandant de vapor, lucru pe care noi, conservatorii, nu îl acceptăm", a declarat, vineri după-amiază, la Sibiu, preşedintele PC.

În opinia acestuia, după noiembrie se va forma un Guvern care să aibă majoritate în Parlament, Executivul urmând a fi format din PNL, PC, UDMR şi probabil PSD, fără a fi nevoie de o altă moţiune de cenzură.

"După alegerile europarlamentare, e obligatoriu pentru liniştea României să se creeze o majoritate care să dea un Guvern, să terminăm cu şantajele politice, cu aranjamentele, cu presiunile, cu lupta între Cotroceni şi Palatul Victoria şi să ne apucăm de treabă că avem de atras fonduri de un miliard şi două sute de milioane pe an şi dacă o să continuăm bătăliile între Palate nu o să avem niciun fel de fonduri pentru România", a adăugat Dan Voiculescu.

Potrivit acestuia, nu ar reprezenta nicio problemă o alianţă social-democrată, liberal-conservatoare, pentru că sunt guverne de stânga-dreapta în toată Europa care funcţionează foarte bine.

"Problema este nevoia de front comun împotriva unei dictaturi, a unui marinar care se consideră în continuare comandant de vapor şi care se comportă ca un mârlan, inclusiv cu presa, când el, de fapt, e preşedintele României", a mai spus Voiculescu.

Dan Voiculescu s-a aflat la Sibiu în cadrul unui turneu pe care îl face în ţară pentru a discuta cu formaţiunile locale despre alegerile europarlamentare. Vineri, a avut o întâlnire cu Comitetul Executiv al PC Sibiu şi a fost asigurat că la Sibiu PC va realiza şapte la sută la alegerile din noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici