Voiculescu îi cere preşedintelui să promulge urgent legea privind casele naţionalizate

Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă şefului statului, în care îi solicită să promulge de urgenţă legea privind casele naţionalizate, având în vedere decizia Curţii Constituţionale prin care se recunoaşte constituţionalitatea acestei legi.

Urmărește
29 afișări
Imaginea articolului Voiculescu îi cere preşedintelui să promulge urgent legea privind casele naţionalizate

Voiculescu îi cere preşedintelui să promulge urgent legea privind casele naţionalizate (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere decizia Curţii Constituţionale prin care se recunoaşte constituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, va solicit să promulgaţi de urgenţă legea", se arată în scrisoarea semnată de Dan Voiculescu.

Acesta precizează că, în opinia sa, decizia Curţii Constituţionale "confirmă că acest proiect oferă o soluţie clară şi corectă atât pentru chiriaşi cât şi pentru proprietari".

"Pe de o parte, legea pune punct speculaţiilor cu titluri de proprietatea ajutând despăgubirea rapidă a proprietarilor, iar pe de altă parte, aduce o soluţie clară pentru chiriaşii care au cumpărat cu bună credinţă casa în care au locuit şi pentru care, după retrocedarea casei, statul trebuia să le ofere o despăgubire actualizată la valoarea de piaţă a imobilului", se arată în doumnetul citat.

Liderul PC precizează că legea "a fost tergiversată inacceptabil, în condiţiile în care a fost aprobată prima dată de Parlament încă din luna iunie".

"O jumătate de an în plus pentru ca mafia titlurilor de proprietate să continuie să facă presiuni asupra celor care se zbat să fie despăgubiţi pentru proprietăţile confiscate de regimul comunist. O jumătate de an în plus de aşteptare pentru despăgubirea corectă a celor cărora statul le-a luat casa pe care au cumpărat-o după o viaţă de muncă. Vă solicit, deci, domnule preşedinte, ca măcar acum, să grăbiţi finalizarea intervalului de timp în care statul a tergiversat respectarea dreptului acestor oameni, fie ei chiriaşi sau proprietari, şi să promulgaţi cât mai repede legea", îşi încheie Dan Voiculescu scrisoarea către preşedintele Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că modificările aduse legii privind casele naţionalizate sunt constituţionale, respingând contestaţia semnată de 55 de deputaţi, respectiv 63 de deputaţi din PDL.

Citeşte şi:

Modificările legii privind casele naţionalizate, constituţionale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici