Voiculescu va iniţia un acord între partidele din opoziţie pentru reducerea TVA la alimentele de bază

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat, vineri, că va iniţia demersuri pentru un acord între partidele din opoziţie privind adoptarea de urgenţă a legii pentru reducerea TVA la alimentele de bază, după ce ministrul Varujan Vosganian a declarat că reducerea TVA la aceste alimente se poate face în 2010.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Voiculescu va iniţia un acord între partidele din opoziţie pentru reducerea TVA la alimentele de bază

Voiculescu va iniţia un acord între partidele din opoziţie pentru reducerea TVA la alimentele de bază

"Este inacceptabil modul în care Guvernul amână o decizie, având în vedere că, după seceta din această vară, se anunţă scumpiri la multe din produsele alimentare. Cred că se poate ajunge la un acord parlamentar pentru susţinerea de urgenţă a acestei iniţiative. Doresc să-l întreb pe primul-ministru, dacă este convins că cineva pentru care scumpirea pâinii, a uleiului sau laptelui afectează supravieţuirea sa de zi cu zi, poate aştepta până în 2010, aşa cum sugerează domnul Vosganian?”, afirmă Voiculescu.

Potrivit acestuia, din punctul de vedere al Partidului Conservator, argumentele ministrului Economiei privind imposibilitatea scăderii TVA ca urmare a efortului bugetar făcut de Guvern în Educaţie şi Sănătate sunt „doar praf aruncat în ochii oamenilor”.

„Încercarea ministrului de a sugera că alocarea unor resurse suplimentare pentru Educaţie şi Sănătate se opune reducerii TVA la alimentele de bază, pune Guvernul într-o culpă morală, obligând populaţia să aleagă între sănătate, educaţie şi supravieţuirea de zi cu zi”, afirmă liderul PC.

El crede că numai formaţia profesională, de finanţist, l-a împiedicat pe ministrul Economiei să sesizeze ironia situaţiei în care vorbea despre amânarea reducerii TVA la produse, despre care recunoştea că sunt "de primă necesitate". "Sunt sigur că pe ministrul Economiei nu îl afectează nivelul TVA la alimentele de bază însă, în acelaşi timp, sunt convins că reducerea TVA este o necesitate pentru foarte mulţi români", a declarat Voiculescu.

Preşedintele PC susţine că decizia privind amânarea reducerii TVA are repercusiuni directe asupra unui segment important din populaţie, ţinând cont că după seceta prelungită s-au anunţat creşteri de preţuri la majoritatea alimentelor de bază.

Dan Voiculescu se declară convins că proiectul Partidului Conservator pentru reducerea TVA, înaintat la Senat încă din 6 octombrie 2005, „argumentează clar suportul bugetar al reducerii TVA de la 19% la 9% la carne, lapte, ulei vegetal, pâine, zahăr”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici