Voinescu: Liderii socialişti fac capital politic din emoţiile celor care nu au reuşit la bacalaureat

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a afirmat, luni, că "liderii socialişti" încearcă, iluzoriu, să câştige capital politic din emoţiile celor care nu au reuşit la bacalaureat deşi uită că aceşti elevi sunt produsul unui sistem de învăţământ "forjat de Marga şi Andronescu".

6 afișări

Voinescu a spus că a constatat cu amărăciune că "liderii socialişti" fac capital politic din emoţiile şi subiectivitatea celor care nu au reuşit la bacalaureat. "E cinic şi dă măsura faptului în care aceşti oameni înţeleg să facă politică. În plus, liderii socialişti sunt în continuare iresponsabili, pentru că aceşti elevi care s-au prezentat la bacalaureat sunt, în ultimă instanţă, produsul unui sistem de învăţământ preuniversitar forjat de miniştrii Marga şi Andronescu. Oare nu simt niciun fel de răspundere aceşti domni, lideri politici socialişti, în faţa acestei realităţi?", a spus Voinescu după şedinţa BPN al PDL.

El a catalogat drept "minciuni" afirmaţiile potrivit cărora rezultatul de bacalaureat este cauzat de măsurile administrative pe care Guvernul le-a luat în ultimul an şi jumătate.

Sever Voinescu a mai spus că rezultatul de la bacalaureat reprezintă "o radiografie corectă, reală a gradului de competenţă" pe care îl au cei care dau bacalaureatul. "În BPN am discutat despre continuarea reformei în educaţie, suntem convinşi că suntem pe drumul cel bun, pe de altă parte suntem îngrijoraţi şi îndureraţi să vedem că unii dintre competitorii noştri politici înţeleg să facă capital politic din eşecul unor copii", a afirmat Sever Voinescu.

Întrebat despre consultările anunţate de ministrul Funeriu cu partidele, Sever Voinescu a apreciat că este foarte important acest dialog, deaorece este nevoie de o reformă serioasă şi de stabilitate în sistemul de educaţie. "Ne îngrijorează faptul că în goana lor iluzorie după voturi, spun ilozorie pentru că oricum asta nu le aduce voturi, liderii socialişti anunţă că vor schimba absolut tot din ceea ce am făcut noi în această perioadă", a adăugat Sever Voinescu.

El aprecizat că urmează să se facă "o evaluare foarte exactă" a examenului de bacalaureat pe măsură ce vor fi primite cifrele exacte. "Ne interesează foarte mult, de pildă, cei care nu au promovat acest bacalaureat de unde provin, din ce zone", a adăugat Sever Voinescu.

Lideri ai PSD au criticat, luni, înainte de şedinţa Biroului Permanent al partidului, "dezastrul din învăţământ", considerând tardivă invitaţia la discuţii pe tema educaţiei lansată, pentru partidele din opoziţie, de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu şi înlocuirea acestuia cu o persoanlitate recunoscută şi apreciată, "capabilă de viziune", se impune cât mai repede.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici