Voinescu: Statutul PDL e cuprinzător; problema suspendării celor trimişi în judecată - în Codul etic

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că membrii Colegiului Director au optat pentru prevederile actualului statut în privinţa sancţiunilor, deoarece este "cuprinzător", iar, de principiu, problema suspendării celor trimişi în judecată va fi reglementată într-un cod etic.

Urmărește
5 afișări

Întrebat dacă Colegiul Director a aprobat suspendarea celor trimişi în judecată, Voinescu a precizat: "De principiu, acest lucru va fi stabilit în codul etic".

"Au existat discuţii cu argumente de toate felurile. A rămas ca, în ceea ce priveşte partea de sancţiuni, s-a optat către actualul statut al PDL care este cuprinzător şi alte drepturi urmează să fie reglementate în acest cod etic, care este o premieră pe scena politică românească, care arată că PDL, spre deosebire de alte partide, are o preocupare foarte serioasă pentru aceste lucruri", a adăugat Voinescu, într-o conferinţă de presă a PDL.

El a spus că acest cod etic va fi elaborat de noua conducere a PDL, respectiv la BPN de după Convenţia Naţională din mai.

Sever Voinescu a mai spus că s-a introdus în statut dreptul membrilor partidului de a se autosuspenda, ca un gest de onoare.

El a arătat că în şedinţa Colegiului Director s-a decis ca în situaţia în care un membru de partid care nu îndeplineşte criteriile de vechime din statut, de 5 ani, şi-ar dori să candideze la funcţia de preşedinte, va putea obţine o derogare în acest sens, care va fi dată de Colegiul Director. "CNC va mandata mâine ca, într-o asemenea situaţie, Colegiul Director să ia o decizie", a explicat Voinescu.

Colegiul Directoor a stabilit propunerea ca data desfăşurării Convenţiei Naţionale să fie 14 mai, la ora 11.00, la Palatul Parlamentului. "Cu 30 de zile înainte de această dată expiră termenul de depunere a moţiunilor", a adăugat Voinescu.

Întrebat dacă, în calitate de apropiat al grupului din care face parte Monica Macovei, care a propus introducerea criteriilor de integritate, este mulţumit de forma statutului, Sever Voinescu a precizat că el vorbeşte în calitate de purtător de cuvânt al partidului.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, marţi seară, la TVR 1, că ceea ce i s-a întâmplat la şedinţa CNC grupului din care face parte împreună cu Monica Macovei şi Cristian Preda se poate traduce prin nişte vorbe celebre deja în politică: "Un fleac, ne-au ciuruit".

Întrebat dacă l-a surprins agresivitatea unor colegi, el a răspuns că ceea ce l-a surprins neplăcut a fost să constate că în duelul retoric între părţi au fost în mod evident folosite de către anumiţi colegi idei, teze, informaţii pe care le vehiculează opoziţia.

"Şi m-a mirat să constat că exită o unitate în cuget şi simţiri, sau măcar în viziunea în legătură cu noi şi cu demersul nostru, între unii colegi de-ai mei de partid şi oameni precum Victor Ponta, de pildă, şi asta doare. De fapt, asta doare cel mai mult, nu atât disputa, nu atât argumentele, chiar nu atât atacurile la persoană. Noi, în general, în dialogul politic - şi PDL nu face excepţie - uităm foarte rapid ideile şi trecem direct la persoane şi purtătorul de idei devine actorul principal, când în mod normal proiectul ar trebui să fie ceea ce se dezbate. Nici asta nu mă deranjează, suntem obişnuiţi. Dar să constat că într-o şedinţă PDL dacă închid ochii şi nu văd persoana care vorbeşte, aud doar vorbele, nu m-ar suprinde când deschid ochii să văd că e Victor Ponta, asta doare", a declarat deputatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici