Voinescu: Trebuie intensificat dialogul în coaliţie şi mai multă sinceritate

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că "nu e o analiză surprinzătoare"afirmaţia şefului statului că respingerea legii privind disponibilizările din MAI e un semn de slăbiciune a coaliţiei, liderul PDL apreciind că pe viitor trebuie intensificat dialogul în coaliţie.

Urmărește
7 afișări

"Nu este o analiză surprinzătoare. La acest vot a fost o disfuncţiune a coaliţiei, un număr de parlamentari care nu au votat legea. Nu poate fi decât un semnal de alarmă pe viitor şi cu atât mai regretabil cu cât era vorba despre o lege extrem de importantă în procesul de reformare a MAI, însemnând concret efortul de creştere a eficienţii acţiunii ministerului în condiţiile bugetare stricte", a spus Voinescu.

El a apreciat că, la nivelul grupurilor parlamentare ale coaliţiei din Camera Deputaţilor, ceea ce s-a întâmplat cu legea privind MAI "a fost privit ca o lecţie".

"Pe viitor va trebui să intensificăm dialogul foarte susţinut în interiorul grupurilor parlamentare din coaliţie şi cred că trebuie să fim mai atenţi şi mai responsabili. Asta impune o rigoare în plus şi mai multă sinceritate când comunicăm între noi în interiorul coaliţiei din Cameră", a precizat Sever Voinescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, răspunzând unei întrebări, că ce s-a întâmplat marţi la legea privind disponibilizările din MAI este un semn de slăbiciune a coaliţiei, dat într-un moment foarte nepotrivit.

Întrebat dacă ce s-a întâmplat la legea privind disponibilizările din MAI este un semn de slăbiciune a coaliţiei, Băsescu a răspuns: "Categoric da".

El a mai spus că, din păcate, semnalul acesta prost vine într-un moment foarte nepotrivit, când România se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională pentru un împrumut de un miliard de euro.

Băsescu a mai spus că a fost vorba despre un semnal consistent de instabilitate politică.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 voturi "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Proiectul de lege care stabileşte reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, a fost aprobat în 7 martie de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici