Volumul serviciilor consulare române în Cernăuţi, dublu faţă de cele din Kiev sau Odessa

Volumul serviciilor consulare oferite de Consulatul General al României la Cernăuţi este dublu faţă de cel din Odessa sau Kiev, a declarat consulul general Tatiana Popa, care consideră că este necesară înfiinţarea, cel puţin a unor birouri consulare, în cadrul circumscripţiei consulare Cernăuţi.

Urmărește
13 afișări

Popa a declarat corespondentului MEDIAFAX că volumul solicitărilor şi numărul solicitanţilor care se prezintă la misiunea diplomatică a României la Cernăuţi este în continuă creştere.

"Ne bucură acest lucru şi interesul pe care-l au pentru a vizita România şi nu numai în scop turistic. Noi credem că până în momentul de faţă am reuşit să facem faţă şi în limitele legale ale jurisdicţiei pe care ne bazăm", a spus consulul general al României la Cernăuţi.

Tatiana Popa a arătat că personalul Consulatului General din Cernăuţi oferă servicii de calitate şi şi-a exprimat speranţa că acest nivel al serviciilor se va menţine şi pe viitor, odată cu intrarea României în Spaţiul Schengen, când misiunile diplomatice şi consulatele generale vor avea posibilitatea de a emite şi de a acorda şi vize de tip Schengen.

"Sperăm să oferim şi ne dorim să oferim aceleaşi condiţii tuturor solicitanţilor indiferent de comunitatea din care fac parte", a spus Popa.

Ea a menţionat că nu poate oferi cifre, care au caracter de confidenţialitate, dar a arătat că volumul serviciilor consulare de ansamblu, nu numai vize, pe care misiunea diplomatică le oferă tuturor solicitanţilor din aria consulară Cernăuţi depăşeşte aproape de două ori volumul colegilor ei de la Odessa sau cei de la Secţia Consulară a Ambasadei din Kiev.

"După cum, fără îndoială, cunoaşteţi, tocmai datorită dimensiunii circumscripţiei consulare România a solicitat părţii ucrainene încă din anul 2006 acordul pentru înfiinţarea unui consulat general la Ujgorod sau eventual a unui birou consular la Solotvino. Şi aceasta din dorinţa noastră de a putea diminua distanţa, în special, a solicitanţilor de viză românească din Transcarpatia, care sunt obligaţi să se deplaseze la Cernăuţi pentru a putea solicita această viză", a mai declarat consulul general al României la Cernăuţi.

Ea şi-a exprimat încrederea că în negocierile şi în discuţiile între cele două ministere ale Afacerilor Externe să fie găsite soluţiile în ceea ce priveşte înfiinţare unor noi birouri consulare.

"Suntem încrezători în negocierile şi în discuţiile, contactele care se vor realiza în acest an, în perioada imediat următoare, la nivelul celor două ministere ale Afacerilor Externe astfel încât să putem să mergem mai departe, în posibilitatea de a înfiinţa eventuale noi birouri consulare Solotvino sau Teacevo în aşa fel încât să uşurăm această dorinţă a solicitanţilor de viză românească şi din zona Transcarpatia", a spus consulul general al României la Cernăuţi.

Tatiana Popa a participat, marţi, la Cernăuţi, la inaugurarea proiectului internaţional de cooperare transfrontalieră "Turismul de eveniment în Bucovina", implementat de Primăria Cernăuţi în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, finanţat de UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici