Vosganian,despre încercările USL de a atrage parlamentarii puterii:Această vânare de gazele penibilă

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că încercările USL de a atrage de partea sa parlamentari ai puterii ca să schimbe majoritatea reprezintă, în opinia sa, o "vânare de gazele penibilă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

Varujan Vosganian a fost întrebat ce şanse are USL să schimbe majoritatea parlamentară.

"Mie, sincer, această vânare de gazele mi se pare penibilă. Am ajuns în România să discutăm stabilitatea politică în termeni de trădare pentru că stabilitatea actuală este rezultatul trădărilor de tot felul. Este cea mai păguboasă formă de stabilitate. Singura şansă a desprinderii, ca ţurţurii primăvara, este să luăm câţiva (parlamentari - n.r.) de acolo ca să formăm o altă majoritate. Acest lucru arată cât de jos am ajuns în politica românească", a spus Vosganian.

El a declarat că singurul argument al USL pentru schimbarea majorităţii prin atragerea de parlamentari ai puterii este acela că, după aceea, ar putea să treacă rapid la anticipate ca să se termine odată cu ruşinea aceasta.

"Trebuie găsită o formulă de limitare a capacităţii parlamentarilor de a merge de colo-colo. Şi aici am greşit. Copiii când văd cum se fură în Parlament, cum trădează parlamentarii, ei ce modele au? Noi am greşit când am făcut votul uninominal. A fost o isterie populistă naţională şi oamenii politici s-au luat după opinia publică", a spus el.

Vosganian a adăugat că atunci când conduci o ţară, trebuie să ştii că poporul te-a ales să îl conduci, nu să îl urmezi, iar ideea să faci ce zice poporul uneori se dovedeşte greşită.

"Cu votul uninominal, nu eram pregătiţi nici noi care candidam, nici poporul care vota. Nu am făcut decât să dăm victime sigure pentru tot felul de trădări, şantaje şi presiuni. Când era votul pe judeţ, filiala îi punea în frunte pe reprezentanţii cei mai autorizaţi, aşa fiecare a făcut ce a făcut. Să ai 50 de oameni care umblă de colo-colo? Este o ruşine, dar cum să o oprim? Singura şansă este ori pleacă câţiva de acolo, ori aşteptăm alegerile viitoare. Altă şansă nu este. O spun deschis", a afirmat Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici