Vosganian: N-am dus o politică filorusă, în mandatul meu nu s-au semnat contracte de gaze cu ruşii

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, luni, pe site-ul personal, comentând referirile apărute în cablogramele WikiLeaks la adresa sa, că nu a dus o politică filorusă ca ministru al Economiei şi că în mandatul său nu s-a semnat niciun contract de gaze cu ruşii.

Urmărește
4 afișări

Vosganian a acuzat, totodată, referindu-se la relatările atribuite ambasadei americane şi publicate de WikiLEaks, că "propaganda PDL, neavând să dea românilor pâine, le dă Wikileaks".

Vosganian contestă informaţia potrivit căreia, în timpul mandatului său de ministru al Economiei ar fi dus o politică filorusă, el întrebându-se, retoric, de ce nimeni nu a auzit despre acest lucru

"Dacă aş fi fost o voce atât de puternică în privinţa asta, cum de nimeni nu a auzit-o în timpul mandatului meu şi nici după aceea şi singurul care a auzit a fost un funcţionar, sau student în practică, mă rog, al Ambasadei SUA?", arată Vosganian.

El arată că nu a reuşit să înţeleagă ce doreşte să transmită informarea respectivă în legătură cu preţul gazelor. "În legatură cu preţul la gaze, n-am reuşit să inţeleg ce vrea să spună această informare. Pe de o parte, aş fi susţinut ca preţurile gazelor ruseşti nu sunt mari, pe de altă parte aş fi susţinut că trebuie micşorate şi trebuie să facem presiuni asupra ruşilor să le reducă", precizează Vosganian.

Senatorul PNL precizează că, pe durata mandatului său, nu s-a semnat niciun contract de gaze cu ruşii. "Ceea ce este trist e că adversarii noştri politici şi posturile mass-media aferente au început o tevatură întreagă ce nu are legatură nici cu textele, nici cu realităţile (…) Mă întreb, însă, dacă americanii s-ar sinchisi vreun pic de informările pe care le fac studenţii în practică la Ambasada României şi dacă, aşa cum a procedat Televiziunea Naţională, CNN ar fi pierdut ore în şir comentându-le", mai arătat Vosganian.

Presa din România a publicat duminică seară o serie de cablograme atribuite ambasadei SUA şi care ar fi fost obţinute de Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange.

Unele cablograme diplomatice se referă şi la Partidul Naţional Liberal. De exemplu, fostul ministru al Apărării Teodor Meleşcanu s-ar fi opus cumpărării de avioane americane, în timp ce Varujan Vosganian ar fi dorit o apropiere de Moscova. Crin Antonescu declară că respectivele telegrame sunt "afirmaţii care nu au în spate nicio documentare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici