Vosganian spune că după ce a fost la bac naţiunea trebuie "să intre într-un proces de exorcizare"

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian susţine că, după ceea ce s-a întâmplat anul acesta la examenul de bacalaureat, naţiunea română trebuie să intre "într-un proces de exorcizare în care să se lepede de toate sechelele dobândite" în anii de dictatură, de întârziere a evoluţiei statului modern.

4 afișări

Varujan Vosganian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că societatea românească este într-un naufragiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La noi, în bărcile de salvare se bulucesc toţi ceilalţi, oamenii politici, patronii, şefii de sindicat, preoţii, jurnaliştii, toţi ne bulucim să ne salvăm. Am uitat copiii pe punte. Copiii se scufundă. Ei se contaminează de bolile noastre, dar nu au şi capacitatea noastră de a discerne, părinţii nu îşi emancipează mentalităţile, profesorii îşi pierd statutul în societate, dar noi liberalizăm învăţământul expunând copiii la o lume nesupravegheată, lipsită de orice regulă şi în continuă schimbare", a spus Vosganian.

El a declarat că încercăm să îndreptăm la copii ceea ce este strâmb la noi.

"Copiii văd şefi ai statului care citesc o carte toată viaţa lor şi aia de şapte ani, miniştri care şi-au dat bacalaureatul la 25 de ani, oameni de stat care trimit copii agramaţi să ajungă parlamentari şi oameni de afaceri parlamentari europeni care dau lecţii cum poţi să învingi în viaţă fără să înveţi, văd la tv numai antimodele şi noi ce le facem? Îi şi supraveghem. Facem un uriaş Big Brother", a spus el.

Vosganian a afirmat că acest uriaş Big Brother a privit nişte copii "cărora nimeni nu le-a explicat vreo regulă înainte".

"E cea mai ruşinoasă înfrângere a naţiunii române. România a mai pierdut şi pe vremea lui Decebal şi la Războieni (...), dar de fiecare dată a existat şi un licăr de eroism, a existat ceva viu în gesturile disperate. De data aceasta, totul este numai ruşine. Şi acum ne-am învins singuri, punând ruşinos copiii în faţă, primele victime", a spus vicepreşedintele PNL.

În opinia acestuia, problema Bacalaureatului 2011 nu poate rămâne aşa.

"Ea trebuie explicată şi naţiunea română să intre, începând de astăzi, într-un proces de exorcizare în care să se lepede de toate sechelele dobândite în 60 de ani de dictatură, de sute de ani de întârziere a evoluţiei statului modern şi de încă o sută de ani şi ceva în care statul s-a construit artificial şi corupt", a spus Vosganian.

El a declarat că românii trebuie să îşi asume că sunt bolnavi de cultura sărăciei, că văd sărăcia ca pe o condiţie naturală a omului, şi nu ca pe ceva de care trebuie să se vindece, au o cultură antistatală păguboasă, dar şi o cultură civică înapoiată.

"Să asumăm toate lucrurile acestea şi să lăudăm ce este bun în noi, dar să tragem linie şi astfel să mergem înainte. Categoric este nevoie de un proiect naţional", a afirmat Vosganian.

Senatorul PNL a spus că în situaţia în care USL crede că dacă va câştiga alegerile va continua tradiţia lui "cine câştigă ia totul", nu vom face, ca naţie, decât să ne adâncim în boală.

La nivel naţional, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la sută înainte de contestaţii.

Rezultatele finale la examenul naţional de bacalaureat, după rezolvarea celor 80.160 de contestaţii, sunt anunţate vineri în centrele de examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici