Vosganian: USL nu trebuie să ajungă flămândă la guvernare

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian susţine că "înainte de guvernare" PSD şi PNL trebuie "să mănânce nişte fructe" pentru a nu ajunge "flămânde la guvernare", iar cei care au "teme de elucidat" nu trebuie să ajungă în funcţii de conducere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6 afișări

Vosganian a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, că USL nu trebuie să ajungă "flămândă" la guvernare. "Primul lucru pe care trebuie să îl facă USL este să dea încredere oamenilor (...) Noi, înainte de guvernare, PSD şi PNL, trebuie să mâncăm nişte fructe, dacă ne e foame. Adică nu trebuie să venim flămânzi la guvernare. Ar fi cel mai mare pericol. Să mâncăm înainte, pentru că veniturile bugetare sunt consistente în România, veniturile bugetare în 2010 sunt mai mari decât PIB din 2000. De aceea, e foarte bine ca cel care guvernează să nu vadă interesul lui", a afirmat Vosganian.

Întrebat ce înseamnă ca USL să scape de foame înainte de a ajunge la guvernare, Vosganian a răspuns: "Acum ce să vă spun, că în România clasa politică a fost departe de orice păcat? Nu m-ar crede nimeni. Eu nu vreau să caut responsabilii şi să văd ochii bulbucaţi ai foamei la unii şi la alţii. Eu vreau să vă spun ce ar trebui să fie. Tot aşa cum atunci când am fost întrebat de domnul Voiculescu nu am căutat să împart dreptatea pentru ce s-a întâmplat, pentru că fiecare e responsabil. Am zis că de aici înainte oameni care nu au teme de elucidat trebuie să conducă România. România are nevoie de limpezire, are nevoie de lecuire. Şi dacă noi, care ne arogăm dreptul de a fi călăuze, suntem contaminaţi, cum să existe limpezire?".

El a spus că, în România, funcţia publică este considerată "o mare şansă individuală", ceea ce a dus la "situaţia penibilă" ca ţara să fie huiduită în Parlamentul European din cauza "unui reprezentant".

"Uitaţi-vă ce se întâmplă în Parlamentul European. Faptul că reprezentantul nostru acolo refuză să demisioneze ne pune în situaţia penibilă să fim huiduiţi ca ţară. (...) Numai la noi funcţia publică e văzută ca o mare şansă individuală. Trebuie să dezbărăm oamenii politici de aceste năravuri. Este primul lucru pe care trebuie să îl facă USL. (...) De aici înainte, oameni care au teme de elucidat nu trebuie să conducă România. În autobuz se poate urca oricine, şi turnători şi torţionari şi oameni care au fost victime, însă şoferul trebuie să fie un om mai presus de orice", a conchis Vosganian.

Mai mulţi europarlamentari au fluierat, miercuri, în plenul PE, în semn de protest faţă de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona, acesta din urmă luând loc şi asistând la şedinţă de pe ultimul rând din sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici