- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Wikileaks: Ponta, considerat ferm opozant al reformei sistemului judiciar
Preşedintele PSD, Victor Ponta, este considerat ca fiind "un ferm opozant al reformei efective a sistemului judiciar", victoria acestuia în PSD fiind considerată ca "revenirea lui Năstase şi, cu siguranţă, răzbunarea lui Iliescu împotriva lui Geoană", notează HotNews, citând o telegramă Wikileaks.
Wikileaks: Ponta, considerat ferm opozant al reformei sistemului judiciar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judiciar. (...) Îndatorirea lui Ponta faţă de garda veche, tinereţea sa, conexiunea sa cu Năstase şi provocarea de a gestiona de unul singur multiplele interese de grupuri în PSD fac ca perspectivele pentru o reformă reală în PSD să fie foarte slabe. Victoria sa poate fi considerată ca fiind revenirea lui Năstase şi, cu siguranţă, răzbunarea lui Iliescu împotriva lui Geoană", se arată într-o telegramă trimisă la Washington de către Ambasada SUA la Bucureşti în anul 2010, potrivit HotNews.ro, care publică traducerea documentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Telegrama tratează, potrivit sursei, alegerile pentru şefia PSD din februarie 2010, atunci când Victor Ponta a fost ales preşedinte al partidului în dauna lui Mircea Geoană. "Un absolvent de drept, Ponta a fost ales personal în 2001 de către premierul Năstase să conducă Corpul de Control al Guvernului. Cu toate aceasta, Ponta este considerat ca fiind un ferm opozant al reformei efective a sistemului judicar. Cele mai de luat în seamă ONG-uri îl detestă, iar ura sa faţă de fostul Ministru al Justiţie Monica Macovei - un reformist muncitor şi energic - este notorie. El este de părere că concentrarea atenţiei asupra corupţiei la nivel înalt este greşită şi că reforma ar trebui să se axeze pe mica corupţie", apare scris în documentul trimis la Washington, potrivit sursei menţionate.
"Este prea devreme să judecăm dacă alegerea lui Ponta reprezintă un start nou pentru PSD sau e doar un paravan pentru aceleaşi mişculaţii Iliescu-Năstase din trecut. Nu ne aşteptăm ca alianţele strategice ale partidului să se schimbe prea curând, dar ar putea fi o schimbare în ceea ce priveşte tacticile vis-a-vis de PDL şi PNL. Ponta nu împărtăşeste aversiunea instinctivă a liderului PNL Crin Antonescu pentru preşedintele Băsescu, ceea ce ar putea să însemne că va avea colaborări punctuale cu PDL. În plus, tinereţea lui Ponta reprezintă o provocare pentru un Antonescu în vârsta de 50 de ani, care până azi şi-a făcut un brand ca fiind «candidatul tânăr»", se mai precizează în documentul citat de sursa menţionată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO