Winkler: Demisia lui Severin ţine de acesta şi de PSD

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că o decizie privind demisia europarlamentarului Adrian Severin ţine doar de acesta şi de PSD.

Urmărește
1 afișare

El a spus că îl cunoaşte şi îl respectă pe Severin şi şi-a declarat speranţa că acesta se va dovedi nevinovat.

Iuliu Winkler a arătat, pe de altă parte, că este inacceptabil ca un politician să accepte sume de bani sau contracte pentru acţiuni întreprinse în Parlamentul European.

Winkler a subliniat că activitatea de zi cu zi a membrilor PE este legată de lobby, dar nu trebuie să fie legată de "elemenete de natură materială".

Eurodeputatul a mai spus că membrii PE pot să desfăşoare activităţi de consultanţă, dar conflictul de interese trebuie să fie declarat atunci când apare.

"Din punct de vedere moral nu putem accepta ca activitatea de lobby să fie condiţionată de primirea de bani", a apreciat el.

"Sper că aceste lucru vor fi lămurite. Dacă legal se va lămuri, rămâne problema morală", a adăugat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.

Liderul socialiştilor europeni, Martin Schultz, îi va cere demisia lui Adrian Severin din funcţia de europarlamentar, iar dacă acesta va refuza, va începe o procedură de excludere din grupul parlamentar S&D, a declarat, pentru MEDIAFAX, Armin Machmer, purtător de cuvânt al lui Schultz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici