- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.01.2013, 17:30)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zgonea: Am participat la întâlnirea cu Băsescu. Discuţia a fost pe MCV
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că a participat la întâlnirea cu şeful statului, Traian Băsescu, alături de premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, el arătând că discuţia a privit MCV.
Urmărește
248 afișări
Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Zgonea a arătat că, în urma discuţiei, atât el, cât şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au promis că vor adopta, în procedură de urgenţă, săptămâna viitoare, proiectul de lege privind degrevarea instanţelor, potrivit recomandării din MCV.
"Da, am participat. Pentru MCV a fost făcută discuţia. Şi eu şi Crin Antonescu am promis că săptămâna viitoare, de urgenţă, vom trece aceast proiect de lege - degrevarea instanţelor - pentru a elimina o recomandare pe care MCV ne-o făcea în ultimul text care a fost trimis către România", a spus Zgonea.
El a mai arătat că modificările aduse la Statutul parlamentarilor au fost făcute tot în concordanţă cu recomandările din MCV.
"Şi modificările care au fost făcute la Statut au fost tot în concordanţă cu aceste recomandări din MCV care criticau Parlamentul pentru dispoziţii neunitare în materia analizei imunităţilor şi a conflictului de interese", a mai spus Zgonea.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că marţi seară a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu la Senat, pe tema MCV, la solicitarea şefului statului, ideea comasării alegerilor, susţinută de USL, fiind evocată de către premier.
"Domnul Băsescu a solicitat o întâlnire cu premierul şi preşedinţii celor două Camere, pe tema MCV. A avut loc aseară această întâlnire la Senat, subiectul acesta a fost, şi anume apropiatul raport pe MCV, măsurile legislative care sunt aferente unui asemenea subiect, contextul în care el se discută, nimic spectaculos, lucruri normale", a declarat Antonescu, miercuri, într-o intervanţie telefonică la Antena 3.
Întrebat despre ideea comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare în 2014, Antonescu a răspuns: "A fost colateral, nu a fost un subiect. La un moment dat, premierul Ponta i-a adus la cunoştinţă opţiunea sa sau a noastră, a USL, ca în 2014 să nu mai avem două alegeri, unele europarlamentare în primăvară şi unele prezidenţiale în toamnă, la termen şi dacă s-ar putea să facem aceste alegeri împreună, adică în primăvară, urmând fie ca preşedintele să renunţe la restul de mandat, deci cele câteva luni, cele 4-5 luni, fie să intre în vigoare mandatul câştigat de viitorul preşedinte, de câştigătorul alegerilor prezidenţiale, în noiembrie, atunci când expiră al doilea mandat al domnului Băsescu. Dar repet, nu a fost un subiect care să se dezbată, a fost pur şi simplu o idee evocată de Victor Ponta".
Întrebat dacă ideea evocată de Ponta a fost susţinută şi de el, Antonescu a spus: "Da, şi din punctul nostru de vedere, cred că ar fi o soluţie bună şi, de altfel, cred că în contextul în care discutăm toată Constituţia, modificarea în multe locuri, în locuri importante, a Constituţiei, putem să luăm în calcul şi acest lucru fără niciun fel de problemă".
Chestionat asupra reacţiei şefului statului la această propunere, Crin Antonescu a spus că aceasta nu a fost semnificativă, în sensul că ar fi respins-o categoric sau ar fi îmbrăţişat-o. "A luat act", a adăugat Antonescu.
Conform acestuia, preşedintele Băsescu ar fi preferat organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei simultan cu alegerile europarlamentare.
"Mă rog, a arătat că din punctul domniei sale de vedere ar fi mai bine ca referendumul pentru intrarea în vigoare a Constituţiei să fie cuplat cu europarlamentarele şi prezidenţialele să rămână la termen. Noi credem însă că, în condiţiile în care efortul de modificare a Constituţiei în planul dezbaterii publice, lucrărilor din Parlament, în planul dialogului politic între toate forţele, ajunge la un rezultat până în toamnă, se poate face acest referendum în toamnă. Şi, de asemenea, mai sunt nişte legi care trebuie modificate, înainte de toate legea referendumului, din care trebuie scos pragul absurd de 50%", a spus Antonescu.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Antonescu: Am avut o întâlnire aseară cu Ponta şi Băsescu pe tema MCV. Comasarea alegerilor a fost evocată de premier
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe