Zgonea: Am vorbit cu Cazanciuc, nu ştia de vreun flagrant în cazul Coman. Nu am primit nicio cerere legată de acest parlamentar

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că a vorbit cu ministrul Justiţiei, care nu ştia nimic de vreun flagrant în cazul deputatului Gheorghe Coman, menţionând că la Camera Deputaţilor nu s-a primit nicio cerere legată de acest parlamentar.

Urmărește
296 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Am vorbit cu Cazanciuc, nu ştia de vreun flagrant în cazul Coman. Nu am primit nicio cerere legată de acest parlamentar

Zgonea: Am vorbit cu Cazanciuc, nu ştia de vreun flagrant în cazul Coman. Nu am primit nicio cerere legată de acest parlamentar

El a mai spus că termenele prevăzute de Constituţie trebuie respectate, pentru a nu putea fi invocate de către avocaţii apărării.

Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a fost prins, joi după-amiază, în judeţul Prahova, şi va fi dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, el a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.

Aceleaşi surse spun că procurorii DNA Ploieşti nu îl vor reţine pe Coman, însă vor declanşa procedura de solicitare către Camera Deputaţilor a încuviinţării arestării preventive.

Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.

În acest context, procesul verbal de prindere în flagrant a fost legal constituit, astfel că DNA poate cere arestarea deputatului.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.

El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici