- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.09.2015, 18:36)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zgonea, despre legea pensiilor aleşilor: Lucrurile făcute în spaţii obscure generează nemulţumiri
Preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a declarat, miercuri, că este o greşeală din partea şefului Comisiei de statut, Bogdan Niculescu Duvăz (PSD), că nu a făcut publică şedinţa în care s-a modificat legea pensiilor parlamentare, având în vedere că “lucrurile făcute în spaţii închise, obscure generează nemulţumiri”
Urmărește
283 afișări
Zgonea, despre legea pensiilor aleşilor: Lucrurile făcute în spaţii obscure generează nemulţumiri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Social-democratul Valeriu Zgonea a mai susţinut că este inutil să discute cu colegul său de partid, Bogdan Niculescu-Duvăz, pentru că "dânsul zice ca mine şi face ca el".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
"Dacă preşedintele comsiei şi comisia (de statut –n.r.) s-a întrunit fără să respecte procedurile pe care noi le-am stabilit la Camera Deputaţilor aveţi tot dreptul să-l întrebaţi pe preşedintele Comisiei. Mie mi se pare lipsit de respect ca să aprobi Regulamentul Camerei Deputaţilor, să fii deputat şi să încalci propriile tale decizii. Mie mi se părea normal ca domnia sa să vă anunţe din timp şi să fiţi prezenţi din timp la o discuţie atât de sensibilă", a spus social-democratul Valeriu Zgonea, întrebat în legătură cu faptul că membrii Comisiei de statut au modificat raportul la legea pensiilor parlamentarilor marţi, într-o şedinţă are nu a fost anunţată public.
Preşedintele Camerei a susţinut că, personal, nu are ce sancţiuni să dispună.
"Eu nu am ce să fac. Nu există nici o sancţiune, dumeavoastră trebuie să fiţi şi mai vehemenţi şi vom discuta acest lucru şi în cadrul Birourilor reunite. Mie nu mi se pare corect", a adăugat Zgonea.
El a spus că va discuta în şedinţa Birourilor Permanente această atitudine care i se pare neserioasă.
"Vom discuta în Birourile permanente reunite această atitudine care mie mi se pare neserioasă. Noi suntem acuzaţi de netransparenţă. Am făcut nişte modificări ale Regulamentului Camerei generate tocmai de această nemulţumire, nu numai a dumeavoastră (a jurnaliştilor-n.r), ci a ONG-urilor, a asociaţiilor de profil că se dezbat proiecte de legi în anumite comisii, noaptea pe la 7, 8 fără să fie anunţată din timp această ordine de zi. Mi se pare o mare greşeală pe care domnul Duvăz a făcut-o, un om cu experienţa lui, 25 de parlamentarism. Nu trebuia să facă această greşeală. Voi avea o discuţie cu domnia sa... dar, e a nu ştiu câta, nu ştiu dacă are vreun sens să discut cu domnul Duvăz, dânsul zice ca mine şi face ca el", a adăugat Valeriu Zgonea.
Întrebat când ar fi plenul reunit pentru adoptarea raportul la legea pensiilor parlamentare, Zgonea a sugerat că s-ar putea ca raportul să nu fie introdus prea curând pe ordinea de zi : "Teoretic da, practic s-ar putea să nu fie. Sunt foarte multe rapoarte care stau câte doi-trei ani".
"Sunt mulţi colegi care nu au înţeles că lucrurile s-au schimbat în Camera Deputaţilor. Îmi pare rău că nu înţeleg aceste lucruri şi îmi pare rău că ne punem noi în situaţia de a crea avantaje în momentele în care nu merităm să avem aceste avantaje. O discuţie deschisă şi clară pe legea pensiilor parlamentarilor putea să fie făcută cu dumeavoastră în sală şi cu argumentele pe care le au colegii noştri. Lucrurile făcute în spaţii închise, obscure, pe care nu le ştie nimeni, generează nemulţumiri din partea tuturor şi atunci vor fi foarte mulţi parlamentari care vor vota împotriva acestui proiect de lege, care până acum a avut majoritatea', a mai arătat Zgonea.
Comisia pentru Statut a modificat, marţi, raportul la legea pensiilor parlamentarilor, stabilind că aleşii care au avut minimum un an de mandat - nu 6 luni cum era iniţial - vor primi pensii speciale şi că deputaţii şi senatorii au dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului şi dacă nu sunt realeşi.
Raportul a fost adoptat în unanimite de membrii Comisiei pentru Statut şi urmează să fie votat în următorul plen reunit al celor două Camere. Şedinţa Comisiei nu a fost publică, raportul final asupra proiectului fiind înregistrat direct pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta