Zgonea: Geoană învrăjbeşte nemulţumiţii şi atacă unitatea PSD

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea apreciază, într-o postare pe blog, că fostul lider al partidului Mircea Geoană "îi învrăjbeşte pe nemulţumiţi şi atacă unitatea partidului", spunând că preşedintele Senatului are "obligaţia morală" de a fi loial PSD, care "i-a oferit atât de mult".

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Geoană învrăjbeşte nemulţumiţii şi atacă unitatea PSD

Zgonea: Geoană învrăjbeşte nemulţumiţii şi atacă unitatea PSD (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Deputatul PSD de Dolj Valeriu Zgonea afirmă, într-o postare pe blogul personal, că Mircea Geoană a pierdut încrederea majorităţii membrilor social-democraţi după eşecul din alegerile prezidenţiale.

"Mircea Geoană a fost preşedintele PSD. El a fost candidatul partidului nostru la alegerile prezidenţiale din 2009 şi a pierdut acea bătălie electorală. Şi, odată cu ea, a pierdut încrederea celor mai mulţi dintre colegii noştri. Acestea sunt fapte care s-au petrecut în istoria recentă a partidului nostru", scrie Valeriu Zgonea.

El afirmă că în 2008, când toţi nemulţumiţii din PSD s-au strâns "discret şi diplomatic" împotriva lui Mircea Geoană, fostul lider al social-democraţilor s-a uitat mereu peste umăr "să vadă ce cuţite se ascut".

"Nu cred că Mircea Geoană a uitat atât de repede cât de greu i-a fost în anul 2008, când toţi nemulţumiţii din partid erau într-un mod discret şi diplomatic strânşi la un loc şi întorşi împotriva sa. Nu i-a plăcut. Pentru că în loc să se concentreze pe lupta împotriva adversarilor politici, aceeaşi atunci ca şi acum, PDL şi Băsescu, trebuia să se uite mereu peste umăr. Să vadă ce cuţite se ascut", afirmă Zgonea.

Deputatul PSD aminteşte despre un episod care s-ar fi petrecut la Comitetul Executiv al partidului, care a avut loc în 2007, la Braşov, şi în care Mircea Geoană a avut o dispută cu un "fost preşedinte", căruia i-ar fi spus: "Este ultima dată când mai accept să încasez încă o palmă pentru partid".

i partidul l-a susţinut atunci pentru că toţi preşedinţii de organizaţii îşi doreau un partid unit, fără scandaluri şi care să se lupte cu adversarii politici", mai scrie Valeriu Zgonea pe blogul său.

Vicepreşedintele PSD susţine că preşedintele Senatului, prin acţiunile sale, îi "învrăjbeşte pe nemulţumiţi".

"În fiecare dintre aceste momente, Mircea Geoană a considerat, pe drept cuvânt, că este atacată unitatea partidului şi este deturnată agenda noastră politică. Ceea ce nu reuşesc să înţeleg este de ce Mircea Geoană face acum exact aceleaşi lucruri pe care atunci le condamna: îi învrăjbeşte pe nemulţumiţi şi atacă unitatea partidului", mai spune Valeriu Zgonea.

Parlamentarul doljean apreciază că Mircea Geoană are obligaţia de a participa la obiectivul politic al liderului PSD Victor Ponta, respectiv câştigarea alegerilor locale şi parlamentare.

"Victor Ponta nu este personajul pozitiv, iar Mircea Geoană nu a devenit peste noapte oaia neagra a partidului. Victor Ponta este preşedintele PSD şi are un obiectiv de îndeplinit - câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, iar Mircea Geoană are obligaţia să participe la acest efort (…) Îl asigur pe Mircea Geoană că PSD va sta şi acum alături de preşedintele său, Victor Ponta. Iar domnia sa are datoria şi obligaţia morală de a fi loial partidului, care i-a oferit atât de mult", adaugă Valeriu Zgonea.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici