- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.04.2014, 14:30)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Zgonea: NATO să adopte o poziţie fermă în soluţionarea conflictelor din apropierea graniţelor sale
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la conferinţa cu tema "Profilul României în NATO la 10 ani după integrare", că Alianţa trebuie să adopte o poziţie fermă în privinţa soluţionării conflictelor prelungite din apropierea graniţelor sale.
Urmărește
55 afișări
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Credem că NATO trebuie să adopte o poziţie fermă în privinţa soluţionării conflictelor prelungite din apropierea graniţelor sale, având ca premise respectarea normelor şi principiilor de drept internaţional, a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor în cadrul frontierelor internaţional recunoscute", a spus Zgonea.
El a menţionat că NATO continuă să reprezinte o alianţă politico-militară solidă, care monitorizează cu maximă atenţie evoluţiile din vecinătatea imediată cu posibile implicaţii şi efecte destabilizatoare asupra securităţii şi stabilităţii spaţiului euro-atlantic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 28 de oameni au murit
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Ca stat de graniţă al NATO şi al UE, România şi-a folosit calitatea de membru pentru a contribui, prin politici şi mecanisme de cooperare ale celor două organizaţii, la încurajarea reformelor democratice şi promovarea stabilităţii în vecinătatea sudică şi estică", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Acesta a spus că, în acelaşi timp, NATO, garant al securităţii statelor membre, al securităţii prin cooperare, trebuie să ofere un echilibru între rolul său fundamental, de furnizor al securităţii în acest spaţiu euro-atlantic, dar şi contributor la securitatea globală, mai ales în contextul actual.
"Participarea României la dezvoltarea componentei europene a sistemului american de apărare reprezintă un succes, prin care îşi consolidează poziţia de aliat de încredere în cadrul NATO", a opinat el.
Zgonea a mai spus că proiectul bilateral cu SUA este o contribuţie valoroasă la dezvoltarea sistemul NATO de apărare a teritoriului aliat din Europa împotriva ameninţărilor cu rachete balistice.
Acesta a mai declarat că profilul României în NATO se face remarcat prin coerenţă şi dinamism în susţinerea intereselor naţionale de securitate şi este un partener respectat în cadrul organizaţiei, având contribuţii substanţiale în domenii decisive.
"În ultimul deceniu, istoria ţării nostre s-a împletit cu cea a Alianţei Nord-Atlantice. Prin participarea la marile evenimente, la deciziile fundamentale şi la domeniile majore de acţiune. (…) Vom continua, alături de ceilalţi aliaţi, să investim capital politic, militar şi economic pentru a menţine Alianţa puternică", a subliniat VaValeriu Zgonea
Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că "România sprijină consolidarea unei relaţii transatlantice echilibrate, în care aliaţii nord-americani şi europeni să îşi împartă în mod echitabil responsabilităţile".
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe