LIVE  „ZIUA ARMATEI ROMÂNE: azi, generaţia viitorilor lideri ai apărării”, pe Mediafax.ro, Monitorul Apărării şi Securităţii şi Aleph News

Vineri, 22.10.2021, începând cu ora 9:00, Monitorul Apărării şi Securităţii găzduieşte dezbaterea „Ziua Armatei Române: azi, generaţia viitorilor lideri ai apărării”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mediafax şi cu Aleph News, putând fi urmărit în direct pe paginile web şi de Facebook ale Monitorului Apărării şi Securităţii, Mediafax şi Aleph News.

Urmărește
1940 afișări
Imaginea articolului „ZIUA ARMATEI ROMÂNE: azi, generaţia viitorilor lideri ai apărării”, pe Mediafax.ro, Monitorul Apărării şi Securităţii şi Aleph News

Vineri, ora 9:00, LIVE: „ZIUA ARMATEI ROMÂNE: azi, generaţia viitorilor lideri ai apărării”, pe Mediafax.ro, Monitorul Apărării şi Securităţii şi Aleph News

Din 1959 încoace, Armata României este aniversată în ziua de 25 octombrie. Ceremoniile prilejuite de această sărbătoare la nivel naţional aduc în faţă trecutul, invariabil. Celebrăm realizările forţelor noastre armate şi, de cele mai multe ori, ne gândim imediat la teatrele de operaţii recente ori mai îndepărtate.
 
Mai nou, vedem Armata implicată în campania de combatere a epidemiei de coronavirus şi în managementul unor situaţii de criză din sistemul public de sănătate, când un spital intră în colaps de pe urma unei cronice ineficacităţi a administraţiei civile.
 
Poate că de aceea 86,6% din populaţia ţării creditează Armata României cu multă şi cu foarte multă încredere, aşa cum consemnează cel mai proaspăt Barometru de securitate, realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române, dat publicităţii la jumătatea lunii octombrie 2021.
 
Cu foarte mare probabilitate, percepţia noastră asupra Armatei este centrată pe partea ei vizibilă şi tangibilă. Fiecare dintre noi are o conexiune cu Armata, fie că am făcut stagiul militar, fie că avem în diversele categorii de forţe bunici, părinţi, fraţi, surori, proprii copii sau diverse rude, fie cunoaştem pe cineva foarte apropiat care lucrează în uniformă militară.
 
Totuşi, există cel puţin o parte nevăzută şi civilă a Armatei: aceia care lucrează în planificare şi în politica apărării sau cei care dezvoltă relaţiile Armatei pe plan internaţional. Sunt cei care se pregătesc să conducă unităţi, ministere şi, de ce nu, entităţi supranaţionale. 
 
Astăzi, Monitorul Apărării şi Securităţii, împreună cu partenerii săi media, îţi oferă ocazia de a-i cunoaşte pe cei mai reprezentativi din generaţia viitorilor lideri care se instruiesc spre a fi în măsură să conducă apărarea noastră şi a aliaţilor în următorii 20 de ani.
 
O să îi cunoşti pe Bianca, Ioana, Ştefan şi pe George. Sunt licenţiaţi în ştiinţe economice, studii europene, ştiinţe militare, relaţii economice internaţionale şi, totodată, absolvenţi ai unor diverse programe de master esenţiale pentru cei care vor să se ocupe de domenii precum diplomaţie, soluţionarea conflictelor, studii de securitate şi administrarea afacerilor. Ei vor fi planificatorii şi decidenţii de mâine.
 
De ei şi de generaţia lor va depinde conservarea şi multiplicarea avantajelor politico-diplomatice şi militare obţinute de predecesori pentru România, cu dividendele în planul prosperităţii economice şi sociale de care ne bucurăm acum şi de care, sperăm, se vor bucura succesorii noştri.
 
Îi vei cunoaşte şi pe Alexandra, Ana-Cristina, Ilişca Anişoara, Cosmin-Alin şi pe Paul-Cristian. Sunt încă pe băncile Academiilor din sistemul militar, perfecţionându-se în categorii de forţe cu care Armata României ţinteşte ambiţios la orizontul 2040 să devină una dintre cele mai bine pregătite forţe, pentru misiuni naţionale, aliate şi internaţionale. Ei vor fi comandanţii de mâine. De generaţia lor va depinde o parte din siguranţa noastră personală, respectiv o parte din securitatea naţională.
 
Pentru că legătura dintre generaţii este la fel de importantă ca însăşi valoarea fiecărui contingent de profesionişti, indiferent de domeniu, evenimentul Monitorului Apărării şi Securităţii îţi aduce contribuţiile unor oameni consacraţi în practica şi în teoria politicilor pentru apărare, geopolitică, diplomaţie şi relaţii internaţionale. 
 
Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al apărării şi fost vice-preşedinte al Parlamentului European, Antonia Colibăşanu, profesor la SNSPA, Ştefan Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, precum şi George Vişan, expert al Institutului Diplomatic Român, vor întregi paleta de opinii relevante pentru ca înţelegerea trecutului, cunoaşterea prezentului şi schiţarea viitorului apărării acestei ţări să îţi fie accesibile. 
 
Apărarea României începe cu armata sa de cetăţeni informaţi şi pregătiţi să aleagă profesia, domeniul, priorităţile şi alianţele menite să păstreze intacte categoriile cele mai de preţ pentru naţiunea română, aşa cum sunt ele în Constituţie. Să nu uităm de ce avem datoria să dezvoltăm forţele armate ale ţării: pentru ca România să fie un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici