„Cu privire la informaţiile lansate în spaţiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi la implicarea premierului în acest demers, biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări: Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană”, transmite Executivul.
Guvernul menţionează că declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false.
„Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliţiei”, potrivit comunicării Executivului.
Membrii organizaţiei Greenpeace au protestat miercuri în faţa Palatului Victoria.
„În 2017, la final de mandat, Ministrul Culturii Corina Şuteu a ascultat vocea societăţii civile şi a depus la UNESCO dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial. A urmat un lung şir de bâlbâieli şi lupte politice. Guvernul Dăncilă a stopat procedura de înscriere după doar un an şi a cerut UNESCO să amâne discutarea dosarului Roşia Montană. În 2020, Guvernul Orban a reluat procedura de înscriere la presiunea ONG-urilor, dar interesele politice ameninţă acum din nou protejarea patrimoniului din Apuseni. Săptămâna trecută, Florin Cîţu a detonat bomba, propunând coaliţiei de guvernare retragerea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prim-Ministrul se alătură astfel altor politicieni