20 de familii nevoiaşe au acces la energie electrică, cu sprijinul ENGIE

  • Articol susţinut de ENGIE.
Urmărește
139 afișări
Imaginea articolului 20 de familii nevoiaşe au acces la energie electrică, cu sprijinul ENGIE

20 de familii nevoiaşe au acces la energie electrică, cu sprijinul ENGIE

20 de familii, care se află într-o situaţie financiară foarte dificilă şi care erau nevoite să recurgă la surse de iluminat pe bază de petrol lampant, au acum energie electrică. Printr-un parteneriat între ENGIE Romania şi asociaţia Micul Geniu, au fost instalate, pe locuinţe sau pe sol, panouri fotovoltaice. Acestea vor produce, fără costuri asociate, energie electrică verde necesară pentru consum.

Familiile pentru care a fost implementată această soluţie sunt majoritar monoparentale, cu copii înscrişi într-o formă de învăţământ. Mai ales în această perioadă, în care învăţământul online prevalează, accesul la energie condiţionează accesul la educaţie, creând în acest fel premisele ieşirii din cercul vicios al sărăciei extreme.

„Dezvoltarea energiei din surse regenerabile este una dintre priorităţile strategice ale Grupului ENGIE, iar transpunerea ei în proiecte sociale este o axă importantă a implicării noastre în comunitate. Proiectul derulat adresează o triplă problematică: de natură socială, permiţând accesul la energie al categoriilor defavorizate; de mediu, prin instalarea unor surse de producţie de energie regenerabilă, şi nu în ultimul rând educaţională, accesul la educaţie fiind condiţionat de cel la energie. Ne bucurăm că am putut contribui, alături de partenerii de la “Micul Geniu” la rezolvarea acestora prin implementarea unei soluţii în al cărei viitor credem cu tărie”, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.

Prin acest proiect, ENGIE Romania îşi reconfirmă angajamentul faţă de necesitatea educaţiei pentru viitor şi faţă de implementarea de soluţii de energie verde, prietenoase cu mediul înconjurător şi sustenabile. ENGIE Romania a investit, din 2005 până în prezent, 1.650.000 euro în proiecte ce promovează soluţii sustenabile, derulate în parteneriat cu mai multe ONG-uri, iar angajaţii săi au dedicat aproximativ 1.000 de ore de voluntariat în sprijinul a aproximativ 70.000 de beneficiari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici