(P) 12 lucruri pe care nu le ştiai despre sushi

Toţi cei care au gustat sushi cel puţin o dată sunt de acord: e o experienţă de neuitat şi creează dependenţă. Bucătarii care pregătesc această delicatesă încearcă de fiecare dată să transforme acest preparat într-o adevărată sărbătoare a culorii şi gustului, ceea ce transformă sushi-ul într-o adevărată lecţie de cultură japoneză.

Urmărește
47 afișări
Imaginea articolului (P) 12 lucruri pe care nu le ştiai despre sushi

(P) Pe Quicky.ro este luna bucătăriei etnice, cu reduceri de până la 45%!

 

 

 

 

 

 

Mai jos găseşti 12 lucruri interesante despre sushi pe care cu siguranţă nu le ştiai:

1.      Cuvântul “sushi” nu se referă la peşte, ci desemnează orezul care a fost condimentat în prealabil cu zahăr, sare şi oţet.

2.      În mod surprinzător, sushi-ul nu e un preparat originar din Japonia. Se crede că a apărut undeva în Asia de Sud-Est.

3.      Deşi în zilele noastre are statutul de delicatesă, nu a fost mereu aşa. La început sushi-ul era considerat un fel de mâncare fast-food.

4.      Potrivit tradiţiei japoneze, sushi-ul ar trebui mâncat fără ajutorul beţişoarelor. Japonezii recomandă să fie mâncat cu mâinile.

5.      Nu e indicat să îi dai altei persoane o bucăţică din sushi-ul tău, pentru că în cultura japoneză acest lucru aminteşte de ceremoniile funerare.

6.      Sushi e foarte bogat în proteine şi are un nivel de grăsimi scăzut.

7.      Nu amesteca niciodată wasabi cu sos de soia. Acest lucru l-ar putea ofensa pe bucătar.

8.      În restaurantele din Japonia care servesc sushi femeile sunt cel mai adesea discriminate, atât ca bucătari cât şi în calitate de consumatori. De asemenea, un fapt mai puţin ştiut e că majoritatea bucătarilor din sushi bar-uri sunt bărbaţi.

9.      Un ucenic-bucătar petrece aproape doi ani învâţând cum să gătească şi să asezoneze orezul care acompaniază sushi-ul. După aceea îşi mai petrece încă trei învâţând cum să prepare peştele. Doar după această perioadă are voie să lucreze într-un sushi bar.

10.  Cel mai important element de care trebuie să ţii cont atunci când pregăteşti sushi e cuţitul. Cuţitele trebuie să fie foarte ascuţite, pentru ca feliile să fie foarte subţiri, motiv pentru care bucătarii le ascut zilnic.

11.  Bucătarii sunt mult mai ocupaţi decât pare. Pe lângă faptul că trebuie să fie foarte pricepuţi în bucătărie, ei trebuie să fie şi adevăraţi performeri şi să ofere publicului un adevărat spectacol când pregătesc această delicatesă.

12.  Ziua Internaţională a  Sushi-ului a fost sărbătorită prima dată în 18 iunie 2009.

Acum poţi gusta cel mai bun sushi şi fără să fie nevoie să mergi până în Japonia. Vizitează quicky.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici