- Home
- Publicitate
- (13.05.2020, 14:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) 33 de staţii OMV din ţară folosesc energie solară pentru activitatea de zi cu zi
Articol cu conținut publicitar
Urmărește
428 afișări
(P) 33 de staţii OMV din ţară folosesc energie solară pentru activitatea de zi cu zi
OMV, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de carburanţi din România, se alătură companiilor şi comunităţilor care tratează cu responsabilitate impactul pe care activitatea zilnică o poate avea asupra mediului înconjurător. Astfel, compania a dotat 33 de staţii de alimentare cu panouri fotovoltaice, care vor reduce considerabil amprenta de carbon a acestora.
Ce efect au panourile fotovoltaice din cele 33 de staţii?
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
În primul rând, acestea înlocuiesc cu energie regenerabilă 10% din consumul total de energie electrică al staţiei. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă acest lucru, este suficient să aflăm că aceste panouri pot produce 30.000 kWh/staţie într-un singur an, adică echivalentul energiei necesare pentru alimentarea a 8 gospodării. Totodată, dacă ar fi să comparăm numărul e kWh produşi anual în staţiile OMV cu energia consumată de electrocasnicele noastre, am observa că această cantitate de energie s-ar traduce prin milioane de ore funcţionare:
Totodată, dotarea staţiilor cu panouri fotovoltaice are un efect remarcabil şi în ceea ce priveşte reducerea amprentei anuale de carbon, care va fi cu 8,3 de tone mai mică pentru fiecare staţie OMV care foloseşte această tehnologie.
Ce este amprenta de carbon?
Amprenta de carbon (CO2) reprezintă suma gazelor cu efect de seră pe care o activitate, o persoană, o companie, ori un obiect le emite într-un interval de timp. Cu alte cuvinte, de la folosirea unui mijloc de transport până la întreţinerea unei gospodării, activitatea de a găti, ori chiar faptul că lucrăm jumătate de oră la calculator, totul lasă asupra mediului înconjurător o „amprentă”, care se calculează în funcţie de cantitatea de emisii de CO2.
Luând în considerare obiectivele europene privind neutralizarea emisiilor de carbon până în anul 2050, este important să înţelegem că acestea pot deveni o realitate doar prin implicarea noastră, a tuturor. Pentru OMV, instalarea panourilor fotovoltaice în staţiile din ţară reprezintă un mod eficient de se implica în acţiunile de protejare a mediului înconjurător. Fiecare staţie dotată cu această tehnologie îşi reduce amprenta de carbon cu 8,3 de tone, în fiecare an. Prin comparaţie, aceasta este cantitatea de CO2 pe care o gospodărie o emite, în medie, de-a lungul a 11 de ani, după cum arată şi infograficul de mai jos.
Aşadar, 2020 aduce o schimbare majoră în activitatea staţiilor OMV din România care, din grijă pentru mediu şi comunităţile din care fac parte, monitorizează atent consumul de energie. Această soluţie este disponibilă, în prezent, şi în 7 staţii Petrom din ţară.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe