(P) 7 lucruri pe care nu le stiai despre betisoarele chinezesti
Stii deja ca betisoarele chinezesti sunt unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale Chinei. Mai mult, sunt probabil primul lucru la care oamenii se gandesc cand cineva vorbeste despre China, dar sunt multe lucruri interesante pe care nu le stiai despre ele. Ti-am captat atentia?
(P) 7 lucruri pe care nu le stiai despre betisoarele chinezesti
1. Aproape o treime din populatia lumii foloseste betisoare chinezesti in fiecare zi si asta inseamna aproape la fel de mult ca cei care folosesc cutitul si furculita.
2. Chinezii, in mod deosebit folosesc in jur de 45 de miliarde de betisoare anual.
3. Folosirea betisoarelor implica peste 30 de articulatii si 50 de muschi, precum si mii de nervi ai degetelor, incheieturii si umarului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
4. Multe persoane din toata lumea colectioneaza betisoarele chinezesti pictate cu maiestrie de catre artisti talentati, acestea sunt vazute ca niste veritabile opere de arta.
5. Cel mai scump set de betisoare a fost creat de catre vestitul designer francez- Louis Vuitton si are ca pret de pornire: 450 USD. Setul include doua perechi de betisoare din lemn de trandafir, cioplite manual si gravate cu monograma LV.
6. In China, un set the betisoare este considerat drept unul dintre cele mai apreciate cadouri de nunta deoarece cuvintele chinezesti care exprima „betisoare” si „un fiu curand” sunt aproape omofone.
7. Si ultimul, dar nu cel din urma…exista chiar si o frica de betisoare chinezesti. Iti vine sa crezi asa ceva? Se numeste ‘Consecotaleofobia’.
Acum ca stii totul despre betisoarele chinezesti, este timpul sa incepi sa le folosesti. Comanda acum o portie delicioasa din mancarea ta chinezeasca preferata.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO