(P) Care sunt avantajele şi dezavantajele unui televizor LED

Te gândeşti să îţi reînnoieşti vechiul televizor şi iei în considerare să cumperi un TV LED? Atunci probabil că vei fi interesat să ştii care sunt unele dintre cele mai tari avantaje, dar şi cele mai cunoscute dezavantaje pe care le au aceste tipuri de dispozitive.

Urmărește
454 afișări
Imaginea articolului (P) Care sunt avantajele şi dezavantajele unui televizor LED

Televizoarele LED au devenit acum o normalitate totală. În urmă cu câţiva ani, când au sosit ecranele plate, alegerea tipului de tehnologie de televizor nu era foarte variată. Dacă ne doream diagonale mici, era aproape obligatoriu să folosim LCD-uri. Dimpotrivă, pentru spaţii mari, locul era rezervat plasmelor.

În acest articol te vom ajuta să înţelegi ce este un TV LED şi care sunt principalele sale avantaje şi dezavantaje.

Ce este un TV LED

LED TV (Light Emitting Diode) este un tip de televizor care este acum utilizat pe scară largă de către public, deoarece are o serie de avantaje. Avantajele deţinute de televizoarele LED vor aduce cu siguranţă un plus de confort la vizionare, astfel încât să nu te plictiseşti uşor.

Avantajele unui TV LED

Televizorul LED este un tip de televizor care utilizează o cantitate destul de mică de electricitate. Deci se poate spune că acest televizor LED este cel mai eficient televizor în comparaţie cu alte tipuri de televizoare precum televizoarele cu tub sau televizoarele cu plasmă.

Următorul avantaj al televizoarelor LED este designul lor subţire şi greutatea redusă, ceea ce le face uşor de transportat şi de mutat oriunde. Designul TV LED subţire se datorează faptului că televizoarele LED folosesc tehnologia de iluminare din spate. În general, grosimea unui televizor LED este de aproximativ 25 mm.

LED este un tip de televizor mai durabil decât alte tipuri de televizor, deoarece televizoarele LED au o durabilitate mult mai bună. Durata de viaţă a acestui televizor LED poate ajunge la 75 de mii de ore.

Acest televizor LED este, de asemenea, un televizor prietenos cu mediul. Acest lucru este evidenţiat de faptul că radiaţia luminoasă emisă de ecranul TV LED este mult mai scăzută decât la alte tipuri de televizor.

Unghiul de vizualizare al televizoarelor LED s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimele generaţii faţă de televizoarele anterioare, evitând contrastele care ar putea deveni enervante în diferite situaţii.

Nivelurile de negru găsite pe cele mai bune TV LED noi au lăsat deoparte şi dezavantajele afişate în plasmele anterioare, atâta timp cât le avem bine calibrate, desigur.

Luminozitatea televizoarelor LED este, de asemenea, mult mai bună decât cea a televizoarelor cu tub fluorescent din generaţia anterioară.
Noile TV LED au o consistenţă mult mai mare în ceea ce priveşte informaţiile de culoare decât LED-urile tradiţionale.

Televizoarele LED oferă, de asemenea, o autonomie mai mare şi o speranţă de viaţă finală mai mare decât televizoarele LCD.

Acest televizor LED este de obicei echipat cu multe caracteristici suplimentare. Poate fi folosit pentru a viziona filme folosind stocare externă, cum ar fi flash sau HDD. Sau poate fi folosit pentru a partaja ecrane de pe un PC sau telefon mobil.

Când deţii ceva, trebuie să ai grijă de el, inclusiv de televizoare LED. Întreţinerea acestui televizor LED este destul de uşoară. Trebuie doar să reglezi suficient luminozitatea ecranului şi să-l aşezi bine astfel încât să nu cadă şi să se spargă.

Dezavantajele unui TV LED

Televizoarele LED, cu toate avantajele amintite, au în schimb un consum mai mare de energie decât cele de tip LCD, deşi diferenţa nu este suficientă pentru a alege una dintre acestea două doar pe acest criteriu.

La rândul lor, unele TV LED sunt mai groase decât ne-am dori, motiv pentru care sunt mai puţin prietenoase dacă ceea ce ne dorim este să le putem agăţa pe un perete şi să le facem să arate frumos.

Desigur, LED-urile sunt, de asemenea, mai scumpe decât LCD-urile tradiţionale. Totuşi, tehnologia s-a mai ieftinit în ultimii ani şi este mai uşor ca niciodata să găseşti un TV LED ieftin

În plus, costul mai mare al reparaţiei este de asemenea un dezavantaj al televizoarelor LED. Repararea unui TV LED tinde să fie mai costisitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici