- Home
- Publicitate
- (25.11.2020, 17:58)
(P) Ce informaţii recomandă specialiştii să ceri înainte să iei un credit rapid
Urmărește
177 afișări
Accesul uşor la un credit atunci când ai nevoie de unul este printre marile beneficii ale societăţilor libere. Totuşi, această binecuvântare vine cu riscurile sale, aşa că înainte de a semna un act oficial prin care vă obligaţi legal să respectaţi termenii şi condiţiile creditorului, specialiştii recomandă să vă informaţi temeinic.
Când aveţi nevoie urgentă de bani este greu să găsiţi timpul necesar pentru a parcurge toate informaţiile tranzacţiei. De aceea, în colaborare cu specialiştii în împrumuturi de la comparatorul internaţional de credite Finbino vă prezentăm o listă de întrebări de la care să începeţi în discuţiile cu băncile sau instituţiile financiare nebancare (IFN) atunci când cereţi oferte. Pe baza acestor răspunsuri şi a modului în care informaţiile v-au fost oferite veţi putea lua decizia cea mai corectă, în cunoştinţă de cauză.
Dreptul la a renunţa
Întrebare: Ce se întâmplă dacă mă răzgândesc şi nu mai vreau creditul – pot să renunţ la el?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elevii decid ce învață: Ce prevăd noile planuri cadru pentru liceu
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
De ce este importantă această întrebare: Răspunsul la această întrebare ar trebui să fie extrem de clar deoarece legea prevede că ai 14 zile la dispoziţie să te răzgândeşti, chiar şi dacă ai semnat contractul de credit. Orice răspuns diferit ar trebui să vă ridice mari semne de întrebare. Chiar şi dacă răspunsul va fi pe placul dvs., nu uitaţi să întrebaţi de costuri. Nu este obligatoriu să fie aşa, însă există anumite IFN-uri care aplică penalităţi. Este mai bine să fiţi informat despre ele. Şi apropo de drepturi, aveţi la dispoziţie 15 zile să acceptaţi o ofertă, iar în timpul acestor 15 zile puteţi să comparaţi oferta primită cu altele de pe piaţă. S-ar putea să vi se ofere să semnaţi un acord prin care renunţaţi la această perioadă. Este dreptul dvs. să comparaţi ofertele. Sfatul specialiştilor este să nu renunţaţi la acest drept.
Modalităţile de plată a ratelor
Întrebare: Cum plătesc ratele şi ce opţiuni am?
De ce este importantă această întrebare: În graba de a procura banii s-ar putea să uitaţi că va veni şi momentul în care va trebui să returnaţi prima rată. Atenţie: anumite IFN-uri trimit un reprezentant la domiciliul împrumutatului pentru a ridica rata. Aveţi vecini sau rude faţă de care doriţi să păstraţi confidenţialitatea? Atunci mai bine asiguraţi-vă că puteţi plăti printr-un cont bancar. Chiar şi aşa, întrebaţi la ce bancă puteţi plăti, pentru că altfel s-ar putea să vă treziţi că petreceţi săptămânal sau lunar o oră în trafic şi la cozi la ghişeu. Timp pe care-l puteaţi economisi printr-o simplă întrebare. Există şi alte detalii legate de returnare pe care vă recomandăm să le aflaţi din timp. Plătesc un comision la banii returnaţi? Finanţatorul solicită acces la contul meu curent pentru a reţine automat valoarea ratei la scadenţă? Aceste informaţii sunt importante pentru a evita costurile neprevăzute şi pentru a vă putea organiza din timp.
Întârzierile la plată
Întrebare: Ce se întâmplă dacă apare o întârziere inevitabilă la plata ratei?
De ce este importantă această întrebare: Chiar dacă acesta este ultimul lucru pe care cineva şi-l doreşte când face un credit, să nu poţi plăti o rată din diverse motive este un scenariu la care este recomandat să ne gândim din timp. Procedura în asemenea situaţii diferă de la un finanţator la altul. Poate că va trebui să anunţaţi telefonic, s-ar putea să fie nevoie să trimiteţi o notificare scrisă înainte de scadenţă, există chiar şi abordarea în care trebuie să plătiţi o parte din rată, chiar dacă nu puteţi plăti tot. De aceea este bine să întrebaţi. Atitudinea pe care instituţiile de finanţare o au faţă de persoanele care întârzie ocazional din motive bine întemeiate poate fi factorul diferenţiator în alegerea celei mai bune opţiuni. Nu uitaţi că în cazul în care nu reuşiţi să vă înţelegeţi cu instituţia, puteţi oricând să apelaţi gratuit la Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) - o entitate europeană, non-profit şi independentă. Aflaţi aici cum.
Rapiditatea încasării
Întrebare: Cât durează până primesc creditul?
De ce este importantă această întrebare: Atunci când apelezi la un împrumut rapid, se presupune că vei primi suma cerută şi aprobată într-un timp scurt. Dacă pentru dvs. este esenţial să primiţi banii foarte repede, atunci adresaţi şi această întrebare. În general, durata minimă este de câteva zeci de minute după ce primiţi decizia de acordare a creditului şi transmiteţi contractul semnat de dvs.
Informaţi-vă temeinic şi din timp
Chiar şi înainte de a contacta instituţiile de finanţare, puteţi culege o mulţime de informaţii prin intermediul internetului. Tot mai multe IFN-uri şi bănci se bazează pe comunicarea online, iar unele dintre acestea nici măcar nu au reprezentanţi fizici, întregul proces având loc în lumea virtuală.
Puteţi afla mai mult despre împrumuturile online folosind comparatorul de credite Finbino. Mai mult, chiar, în secţiunea de blog a acestui site găsiţi toate întrebările importante pe care să le adresaţi atunci când căutaţi un credit, precum şi o mulţime de alte subiecte interesante legate de finanţele personale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe