- Home
- Publicitate
- (03.03.2022, 11:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) De ce dormitul în paturi sau dormitoare separate e benefic pentru cupluri
Urmărește
1946 afișări
Dormitul este unul dintre cele mai plăcute lucruri din viaţă. Unii oameni preferă locurile liniştite pentru a adormi, alţii se pot odihni oriunde doresc, unii suferă de căldură, alţii de frig, şi un număr nesfârşit de gusturi particulare care fac din odihnă o activitate cu multe variabile.
Cu toate acestea, nu toată lumea împărtăşeşte aceleaşi gusturi, ceea ce reprezintă o problemă pentru unele cupluri care nu au reuşit să se adapteze la modul în care dorm iubiţii lor. Această problemă este în creştere şi a dus la destrămarea multor logodne şi căsnicii ca urmare a ceea ce în Marea Britanie este cunoscut sub numele de "Sleep Divorce", sau divorţul din dormitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
Această situaţie a făcut ca relaţia maritală să sufere o schimbare de percepţie, cuplurile optând acum să doarmă în dormitoare sau în paturi separate după ce au descoperit că nu erau în măsură să suporte obiceiurile şi tipurile de dormit ale soţului sau soţiei lor.
Cercetările efectuate de Better Sleep Council au arătat că unul din zece americani îşi petrece noaptea într-un dormitor separat faţă de partener sau parteneră. Beneficiile acestei practici pot stimula calitatea somnului şi pot creşte relaţiile sexuale. Probabil procentul ar fi şi mai ridicat, dacă toată lumea şi-ar permite un al doilea dormitor.
Pe Paturi dormitor pe Emag gasesti gama completa!
Un somn bun ajută la îmbunătăţirea relaţiei de cuplu
Cu toate acestea, oamenii trec prin cinci etape de somn care se repetă ciclic pe măsură ce noaptea avansează.
În primele trei stadii, individul experimentează o stare de somnolenţă care poate fi uşor alterată de orice stimul extern, astfel că un partener cu un obicei de somn incomod nu îl poate lăsa să doarmă cum trebuie.
Aşadar, conform unor analize ale specialiştilor în somn, somnul profund se obţine atunci când se ajunge la stadiul 4 şi când se ajunge la somnul REM. Acesta este momentul în care creierul este cel mai activ, muşchii se relaxează şi se activează mecanismul de reţinere a informaţiilor.
Un studiu realizat de Universitatea din Nürnberg a menţionat că problemele de relaţie pot fi legate de lipsa de somn şi de disconfortul provocat de împărţirea unui spaţiu de relaxare cu o persoană cu moduri diferite de a concepe somnul.
Fără îndoială, odihna este mai bună dormind singur decât în companie, pentru că nu afectează atunci când cealaltă persoană se răsuceşte sau se mişcă, deoarece fiecare are propria saltea", spune psihologul Silvia Congost pentru ziarul spaniol "La Vanguardia".
Pe de altă parte, experta subliniază că "efectele pozitive ale împărţirii patului, cum ar fi securitatea şi intimitatea în cuplu, pot fi menţinute dacă ambele paturi sunt în acelaşi dormitor".
Dormitul bine, aşadar, este unul dintre punctele cheie pentru ca amândoi să menţină o armonie emoţională adecvată şi să poată avea o relaţie plăcută fără a împărţi neapărat un dormitor.
Ajută la activitatea sexuală
Acest lucru se aplică, bineînţeles, şi când vine vorba de sex. Pierderea partenerului de pat ar putea fi un stimulent pentru a face sex, precum şi faptul că începe să-ţi fie dor de cealaltă persoană şi să o cauţi pentru a petrece mai mult timp de calitate împreună.
"Sexualitatea este diminuată de rutină; două paturi sau două camere diferite pot avea un efect asupra îmbunătăţirii relaţiilor sexuale, deoarece rutina scade şi "ţi-e dor de partenerul tău", a declarat Garcia Soriano pentru sursa amintită mai sus.
"Multe cupluri care dorm în paturi separate fac sex în mod normal şi, după ce termină, fiecare se duce în patul său şi se odihnesc mai bine", a adăugat expertul.
Deşi specialistul atrage atenţia că dormitul separat poate aduce beneficii, este posibil să apară conflicte şi să ajungă să rupă complet relaţia. Din acest motiv, este esenţial să comunicaţi înainte de a lua decizia de a petrece noaptea separat.
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:30
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
astăzi, 18:22
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 985. Un oficial ucrainean afirmă că este necesară mobilizarea a 500.000 de oameni / Boris Johnson e optimist că Trump va ajuta în continuare Kievul dacă va câştiga alegerile / 14 răniţi în Harkov, în urma atacurilor ruseşti