(P) Dorna donează un incubator pentru maternitatea din Slobozia

Bucureşti, 31 iulie 2013 – Din grijă pentru mamă şi copil şi din dorinţa de a le oferi protecţie nou născuţilor prematur încă din prima oră de viaţă, Dorna sprijină maternitatea Spitalului Judeţean din Slobozia cu un incubator performant.

Urmărește
67 afișări
Imaginea articolului (P) Dorna donează un incubator pentru maternitatea din Slobozia

(P)Dorna donează un incubator pentru maternitatea din Slobozia

Iniţiativă susţinută şi realizată 

în parteneriat cu Salvaţi Copiii     

                          

Anual, secţia de nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean din Slobozia găzduieşte in medie aproximativ 1200 de nou născuti, dintre care aproximativ 180 copii născuţi prematur. Astfel, noul incubator va fi un real  ajutor atât pentru unitatea medicală de aici, cât şi pentru copiii născuţi înainte de termen şi familiile acestora. Iniţiativa este dezvoltată alături de Salvaţi Copiii, un partener important care s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase proiecte adresate nou-născuţilor.

“Nou născuţii au nevoie de toată grija şi atenţia noastră, iar dotarea Spitalului Judeţean din Slobozia cu un incubator nou este un prim pas pe care îl facem în demersul nostru de a aduce copiii născuţi prematuri mai aproape de casă, în braţele celor dragi. Dorim ca Dorna să devină un partener de lungă durată pentru mamă şi copil şi să avem un impact semnificativ asupra vieţilor acestora. Doar împreună îi putem ajută să crească puternici!” declară Natalia Stroe, Marketing Manager, Romania & Moldova, Compania Coca-Cola.

"Medicii, asistentele şi infirmierele fac eforturi pentru a salva aceste vieţi plăpânde, dar sunt nevoiţi de multe ori să folosească metode rudimentare,pentru că incubatoarele nu sunt suficiente. Încă se mai folosesc în acest spital sticle cu apă caldă pentru a ţine de cald prematurilor care nu au loc în incubator. Multumim Dorna pentru ca s-a alaturat cauzei noastre, aceea de a oferi sansa la viata pentru toti copiii nascuti prematur." a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Organizaţia Salvaţi Copiii.

„Prematuritatea apare la orice nou-născut cu vârsta mai mică de 37 de săptămâni, iar în unitatea noastră vin să nască mame din tot judeţul. Ne bucurăm de acest sprijin în baza căruia, începând de astăzi, pe lângă toată grija pe care o primesc din partea cadrelor medicale, pacienţii noştri vor beneficia şi de echipamente performante”, a punctat Gabriela Dumitru, şef secţie al maternităţii Spitalului Judeţean Slobozia.

Problema copiiilor născuţi prematur în România este una cât se poate de stringentă. Conform datelor statistice furnizate de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naşte prematur, înainte de 37 de săptămâni de sarcina.

 

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de băuturi răcoritoare din lume, oferind consumatorilor din întreaga lume peste 500 de mărci de băuturi răcoritoare.

Alături de Coca-Cola, recunoscută ca fiind cea mai valoroasă marcă din lume, compania comercializează o gamă variată de produse ce include băuturi răcoritoare carbogazoase, băuturi răcoritoare cu conţinut caloric scăzut, ape minerale, sucuri de fructe, nectaruri, ceaiuri ready-to-drink, băuturi energizante, cafea ready-to-drink etc. Având cea mai mare reţea de distribuţie din lume, compania Coca-Cola este prezentă în peste 200 de ţări, consumul produselor companiei depăşind 1.8 miliarde de porţii pe zi.

Având în vedere angajamentul său de dezvoltare a unor comunităţi durabile, compania noastră este centrată “pe iniţiative care contribuie la protejarea mediului înconjurător şi conservarea resurselor, încurajarea unui stil de viaţă activ şi echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajaţii noştri şi promovarea dezvoltării economice a comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea. Împreună cu partenerii noştri de îmbuteliere, suntem în top 10 angajatori, având peste 700,000 de angajaţi care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola Hellenic (CCH) România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România).

Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitaţi site-ul www.thecoca-colacompany.com

 

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

 

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile - copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 23 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

Despre proiectul „Fiecare Copil Contează”

Salvaţi Copiii România a iniţiat proiectul “Fiecare Copil Contează”, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani. Prin proiectul “Fiecare Copil Contează” ne propunem diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.


Prin proiectul ”Fiecare Copil Contează” au fost derulate acţiuni menite să combată cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componentă majoră de informare şi educare, atât în rândul viitoarelor mame, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi, şi printr-o componentă de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentaţii sănătoase (suplimente nutriţionale) femeilor gravide şi copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Până în acest moment, am lucrat în 26 de comunităţi defavorizate, cu un număr de 3226 de beneficiari, dintre care 2279 copii cu vârste între 0-5 ani, 393 gravide şi 554 mame tinere.

În comunităţile în care s-a desfăşurat programul nu s-au mai înregistrat decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici