(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

Proiectulul„E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, a fost implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania).

Urmărește
476 afișări
Imaginea articolului (P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali,
 în contextul informatizării sistemului sanitar

(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

Bucuresti, decembrie 2013

Proiectulul„E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, a fost implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” - „Investeste in oameni!” si se va  finaliza luna aceasta, venind in sprijinul angajatilor din sistemul medical (asistenti medicali generalisti, moase, asistenti medicali de farmacie, opticieni medicali, tehnicieni de aparatura dentara) prin cursurile gratuite pentru acumularea de competente si aptitudini ce au cautat sa raspunda eficient noilor tendinte si evolutii ale sistemul medical informatizat, asigurand personal calificat.

Pe data de 3 decembrie 2013 a avut loc conferinta de inchidere a proiectului  ce a avut ca obiectiv prezentarea activitatilor si rezultatelor proiectului, prezentarea „Manualului de bune practici pentru combaterea discriminarii in sectorul sanitar”, realizat in cadrul proiectului, precum si prezentarea unor povesti de succes intalnite pe parcursul implementarii acestui proiect.

Evenimentul a gazduit, de asemenea, un workshop cu tematica „Bune practici in schimburile de experienta transnationale ale asistentilor medicali”, in cadrul caruia 15 participanti au impartasit experientele acumulate pe parcursul vizitelor de lucru in Irlanda si Spania, vizite prevazute in activitatile principale ale proiectului.

Domnul Presedinte al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Mircea Timofte, a precizat: ” In proiectul despre care vorbim am reusit sa organizam cursuri in tehnologia informatiei pentru 4000 de asistenti medicali, in mai multe judete, fiind o necesitate, avand in vedere ca doar 5% din asistentii medicali, la inceputul proiectului, participasera la cursuri de tehnologia informatiei.”

Pentru informatii detaliate orivind implementarea proiectului, accesati site-ul www.ascri.ro/e-nursing,  unde in sectiuni speciale puteti beneficia gratuit de toate materialele realizate in cadrul proiectului.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi:

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România

Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti

Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75

Web: www.oamr.ro,  oammromania@yahoo.com

Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA - manager de proiect

Pentru mai multe informaţii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013, accesaţi: www.fseromania.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici