- Home
- Publicitate
- (23.11.2021, 13:47)
(P) Importanţa protecţiei SPF pe timp de iarnă
Articol cu conținut publicitar
Urmărește
128 afișări
(P) Importanţa protecţiei SPF pe timp de iarnă
Radiaţia ultravioletă este clasificată în două tipuri: UVB şi UVA. Primul cauzează arsuri şi afectează în mod direct stratului superior al epidermei, dar, în acelaşi timp, nu pătrunde uşor prin sticlă şi nori, iar iarna intensitatea sa este scăzută.
Radiaţiile UVA nu provoacă arsuri, dar accelerează foto îmbătrânirea celulară. Mai simplu spus, face ca pielea să se estompeze mai rapid. Acest tip de radiaţie pătrunde atât în nori, cât şi în sticlă, iar intensitatea sa nu variază foarte mult pe parcursul anului.
Pentru consolidarea stării generale a epidermei specialiştii recomandă aplicarea regulă a produselor cu protectie solară https://makeup.ro, indiferent de anotimp.
Important! Este indispensabil să-ţi protejezi pielea în timpul sezonului rece dacă foloseşti produse cu acizi!
Care sunt cele mai eficiente creme cu protecţie solară?
Filtrele fizice (dioxid de titan şi oxid de zinc) sunt cele mai benefice, deoarece sunt complet sigure şi protejează atât de razele UVA, cât şi de UVB. Iar dacă ambele tipuri sunt prezente în compoziţie, atunci este garantată o protecţie fiabilă.
Cea mai bună opţiune în aceasta perioadă a anului ar fi o crema cu 15-30 SPF, precum şi ingrediente hidratante sau antioxidanţi.
Optaţi pentru compoziţiile pe bază de: gel de aloe vera, glicerină vegetală, acid lactic, uleiuri (seminte de in, canepa, susan, shea, jojoba), extracte de CO2, nucă, ginkgo biloba, viburn, frunze de mesteacăn, mentă, trifoi) şi vitamina E.
Îmbătrânirea pielii în 75% din cazuri apare ca urmare a expunerii la factorii de mediu, în special, radiaţiile UV. Utilizarea zilnică a produselor cu filtre SPF încetineşte procesele cauzate de expunerea pielii la radiaţiile UV.
Da, soarele este o sursă de vitamina D şi echilibrul său de bună dispoziţie asociat. Dar are şi o latură întunecată: radiaţiile UV dăunătoare, ce cauzează:
Îmbătrânirea timpurie
Radiaţiile UV dăunează ADN-ului celulelor pielii, provoacă stres oxidativ şi, drept urmare - uscăciune, riduri premature, pierderea elasticităţii.
Pigmentarea
Petele maronii despre care se crede în mod obişnuit că sunt pete de vârstă sunt de fapt cauzate de radiaţii. Nu vor apărea imediat după bronzare, dar cu siguranţă după câţiva ani.
Fotodermatita
Este o reacţie la radiaţia solară, cauzată de razele de tip A, care sunt folosite şi în saloanele de bronzat.
Există două tipuri de filtre în cosmeticele fotoprotectoare:
Fizice(minerale, organice): oxid de zinc şi dioxid de titan. Aceste substanţe acţionează la suprafaţa pielii reflectând razele UV ca o oglindă.
Avantaje:
Potrivite pentru pielea sensibilă, reactivă şi delicată.
Dezavantaje:
Textura produselor cu asemenea filtre este slab distribuită şi absorbită, lăsând urme albe. Compoziţia protectoare este înlăturată rapid de pe piele prin mişcare şi atingere.
Chimice: absorb şi neutralizează radiaţiile UV.
Avantaje:
Textura produselor cu aceste filtre este invizibilă şi imperceptibilă pe piele.
Dezavantaje:
Distrugând energia radiaţiei solare, bariera protectoare dispare rapid.
Ai grijă de tine şi de sănătatea pielii tale indiferent de anotimp.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe