- Home
- Publicitate
- (28.02.2023, 16:45)
(P) Intervenţia care creşte şansa de supravieţuire în cancerul local avansat pelvin
Cancerul local avansat apărut la nivelul pelvisului, care porneşte de la o tumoră malignă a colului uterin, endometrului, ovarului, vezicii urinare, prostatei, rectului sau anusului, necesită o abordare terapeutică specială. Bazinul are o structură complexă, găzduind numeroase organe şi structuri anatomice esenţiale, de aceea cancerul se poate manifesta agresiv, cu invadarea rapidă a altor ţesuturi.
Urmărește
198 afișări
(P) Intervenţia care creşte şansa de supravieţuire în cancerul local avansat pelvin
O altă particularitate a acestor cancere este apariţia tardivă a metastazelor la distanţă, fapt care permite chirurgului să poată interveni terapeutic, prin exenteraţie pelvină totală, cea mai complexă intervenţie pentru cancerele pelvine local avansate, care este şi singurul tratament cu intenţie curativă.
Această operaţie deosebit de amplă este realizată de o echipă specializată în chirurgie oncologică şi este recomandată în momentul în care alte tratamente, cum sunt radioterapia sau chimioterapia, nu mai sunt eficiente sau atunci când cancerul recidivează, singura şansă de vindecare fiind îndepărtarea întregului ţesut afectat.
Fără această intervenţie chirurgicală dificilă, pacientul nu are şanse de supravieţuire, iar orice altă soluţie terapeutică poate fi utilizată strict în scop paliativ. În schimb, în cazul pacienţilor care au optat pentru o astfel de operaţie, supravieţuirea la 5 ani este de aproximativ 50%. Şansele depind foarte mult de corectitudinea stadializării bolii, de starea generală fizică şi psihică a pacientului, dar şi de calitatea actului chirurgical şi mai ales de experienţa echipei medicale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Operaţia este una radicală, mutilantă, dar salvatoare de viaţă. În funcţie de particularităţile fiecărui caz în parte, chirurgul poate îndepărta complet rectul, anusul, vezica urinară, prostata (la bărbaţi), uterul, ovarele, trompele uterine, vaginul şi vulva (la femei), alături de tot ţesutul limfatic pelvin.
Pentru rezolvarea eficientă a cazului, în funcţie de complexitatea acestuia, chirurgul poate recomanda exenteraţie pelvină totală – când sunt rezecate în totalitate organele şi structurile pelvine, exenteraţie pelvină totală extinsă lateral – când este necesară extinderea rezecţiei la peretele pelvin muscular, sau exenteraţie pelvină totală compozită – atunci când rezecţia se extinde şi la peretele pelvin osos.
În cazul în care au fost îndepărtate vezica urinară şi uretra, chirurgul va crea o nouă cale pentru eliminarea urinei, utilizând o parte din intestin sau, prin urostomie, poate face o legătură între rinichi şi uretere, conectat cu exteriorul prin intermediul unei mici incizii în peretele abdominal, la care este ataşat un sac colector pentru urină.
Dacă a fost necesară rezecţia colonului, rectului şi anusului, atunci materiile fecale vor fi, de asemenea, eliminate într-un astfel de săculeţ, numit colostomă. În cazurile complexe, pacientului i se vor monta ambele tipuri de stome. Pentru reconstrucţia vaginului, se poate apela imediat după exenteraţie la o procedură specială numită vaginoplastie.
La Spitalul Clinic SANADOR, intervenţiile complexe de exenteraţie totală pelvină sunt realizate de o echipă medicală experimentată, care poate efectua şi proceduri de reconstrucţie, în acelaşi timp operator sau ulterior, în funcţie de specificul fiecărui caz în parte. De altfel, echipa chirurgicală de la SANADOR este singura din România care asigură astfel de intervenţii în sistemul medical privat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe