(P) Naturale sau sintetice: care este diferenţa şi cum să alegi pensula perfectă

Profesionalii ne tot vorbesc - pensulele pentru machiaj trebuie să fie de cea mai înaltă calitate. Unul dintre cele mai importante criterii de selecţie - tipul de material! În mai multe feluri, anume de peri depinde cum se vor manifesta pensulele în procesul de creare a machiajului. Prin urmare, trebuie de analizat tipurile, pentru a nu da greş şi a face alegerea corectă.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului (P) Naturale sau sintetice: care este diferenţa şi cum să alegi pensula perfectă

(P) Naturale sau sintetice: care este diferenţa şi cum să alegi pensula perfectă

Tipuri de peri pentru pensulele de machiaj

Pensulele pentru machiaj sunt fabricate din diverse tipuri de peri, însă cele de bază sunt - cele naturale şi sintetice. Mulţi consideră că pensulele din peri sintetici sunt mai puţin calitative decât cei naturali. Însă, conform recenziilor consumatorilor acestea nici sub o formă nu sunt inferioare celor naturale, unica diferenţă fiind prin modul de utilizare.

În funcţie de textura produsului se folosesc diferite tipuri de peri. Spre exemplu, pensulele naturale din motiv că se diferenţiază printr-o structură poroasă şi un nivel sporit de absorbţie nu sunt potrivite pentru compoziţiile cremoase - acumulează rapid impurităţi, creând un mediu favorabil pentru reproducerea bacteriilor. Această categorie de instrumente necesită un nivel sporit de îngrijire şi curăţare după fiecare utilizare. Prin urmare, pensulele naturale sunt mai des folosite pentru aplicarea produselor cosmetice cu o textură pudrată uscată. Indiferent de tipul de pensule pe care le alegeţi, asiguraţi-vă că ştiţi cum să le curăţaţi după utilizare.

În ceea ce priveşte perii sintetici, dimpotrivă, nu absoarbe produsele cosmetice - fiind potrivite pentru texturile cremoase. După machiaj, sunt uşor de spălat, durează mai mult şi, spre deosebire de pensulele cu perii naturali, nu provoacă reacţii alergice.

Mai există şi alternative precum pensulele machiaj duo-fibră - o combinaţie perfectă dintre perii sintetici şi naturali. Datorită acestui instrument, puteţi obţine o acoperire destul de fiabilă, dar în acelaşi timp nu prea grea.

Pensule din peri naturali

În ciuda faptului că pensulele sintetice practice sunt la fel de moi şi plăcute precum cele naturale, sunt fani fideli a instrumentelor din peri de capră, veveriţă, ponei şi alte animale. Şi din motive întemeiate - sunt prezentate într-o mare varietate, fiecare dintre acestea având textura sa unică. 

  • Capră

Este o opţiune versatilă - deşi sunt dure, sunt, de asemenea, pufoase, perfecte pentru aplicarea pudrei, fardului de obraz, iluminatorului şi a altor produse cu textură uscată, care necesită umbrire perfectă pe piele. 

  • Veveriţă

Fiind moi şi plăcute la atingere, nu provoacă nici un disconfort pielii. Din acest motiv, instrumentele pentru machiajul ochilor sunt adesea fabricate din peri de veveriţă.

  • Nevăstuică siberiană

Asemănătoare cu cele de veveriţă - sunt plăcute la atingere, dar mai puţin elastice. Este folosită, de asemenea, pentru fabricarea pensulelor pentru machiajul ochilor.

  • Samur

Pensulele din samur sunt ideale pentru aplicarea produselor într-un strat foarte subţire, de exemplu, pentru aplicarea iluminatorului pe pomeţi.

  • Ponei

Perii de ponei şi părul de cal sunt materialul de bază pentru fabricarea pensulelor plate care sunt perfecte pentru stratificarea machiajului pe piele. Uneori este folosit pentru producerea instrumentelor pentru fond de ten, deşi nu este recomandată utilizarea pensulelor naturale pentru texturile lichide şi cremoase.

Pensule din peri sintetici

După cum am menţionat anterior, pensulele sintetice moderne sunt la fel de versatile şi nu se disting de cele naturale - sunt la fel de moi şi asigură o atingere delicată. Nu acumulează nici texturile cremoase, nici cele pudrate, aşa că sunt uşor de întreţinut cu detergenţi obişnuiţi. Instrumentele sintetice sunt destul de avantajoase şi ca preţ - însă nu optaţi pentru variantele cele mai ieftine, există riscul de a cumpăra o perie care nu este de cea mai bună calitate, care, cel mai probabil, va trebui schimbată.

  • Nailon

Fibra de nailon este folosită în mod obişnuit pentru fabricarea pensulelor pentru texturile dense şi pe bază de apă: fonduri de ten, blush-uri cremoase, produse pentru sculptare, bronzere şi altele. Nailonul vă permite să faceţi peria mai densă şi mai rigidă sau, dimpotrivă, mai moale. Sunt potrivite şi pentru aplicarea produselor cu texturi pudrate.

  • Taklon

Opţiunile din taklon sunt mai moi şi mai plăcute la atingere decât cele din nailon şi în acelaşi timp mai durabile - pot fi utilizate o perioadă mai mare de timp fără a-şi pierde calitatea. Un alt avantaj important - permit aplicarea produselor într-un strat subţire.

Care sunt mai bune: naturali sau sintetici?

Este imposibil să răspundem la această întrebare fără ambiguitate, deoarece fiecare dintre aceste tipuri de perii are propriile sale avantaje. În trusele profesionale, make-up artiştii au de obicei atât pensule naturale, cât şi cele sintetice, fiecare dintre ele având propriul său scop. Fiecare pensulă selectată corespunzător, datorită caracteristicilor sale, ajută ca textura produsului să se "aşeze" în mod optim pe piele şi să se fixeze.

Pentru a înţelege cu care dintre pensule este mai bine să lucrezi, este nevoie de experienţă - doar experienţa va demonstra ca este perfectă pentru aplicare, uniformizare, umbrire etc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici