- Home
- Publicitate
- (31.01.2022, 18:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Noile MacBook-uri Apple sunt disponibile în România
Deşi pentru unii este greu de crezut, alegerea unui MacBook Apple poate deveni dificilă în contextul actual. De ce? Pentru că specificaţiile tehnice şi caracteristicile acestora sunt din ce în ce mai avansate, iar ceea ce promit că oferă, respectiv ceea ce le oferă cu adevărat utilizatorilor aceste dispozitive ţine de domeniul profesionalismului.
Urmărește
332 afișări
(P) Noile MacBook-uri Apple sunt disponibile în România
Marele avantaj de care se pot bucura iubitorii Apple este acela că au apărut acele dispozitive care reprezintă vârful gamei – noile MacBook-uri Apple sunt acum disponibile şi în România, iar cei care doresc să le descopere performanţele au liber în a alege variantele care li se potrivesc cel mai bine în funcţie de orice preferinţe ar avea. Iată care sunt variantele din care poţi alege şi cum te poţi bucura de experienţe de lucru inedite cu ajutorul unui simplu dispozitiv care promite şi oferă mai mult decât ai putea crede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Procesoare performante marca Apple
Noile MacBook-uri vin echipate cu variantele de procesoare marca Apple Silicon, acestea oferind unele dintre cele mai înalte performanţe. Este vorba despre procesorul M1 Pro, respectiv procesorul M1 Max, în diferite configuraţii. MacBook Pro de 14 inchi poate fi găsit în mai multe configuraţii, fie cu 8 nuclee CPU, fie cu 10 nuclee CPU. De asemenea, poţi alege între 14 nuclee sau 16 nuclee pe partea grafică în varianta M1 Pro sau între 24 de nuclee sau 32 de nuclee grafice în versiunea M1 Max. MacBook Pro de 16 inchi poate fi achiziţionat în varianta de echipare cu procesor M1 Pro cu 16 nuclee grafice sau în varianta de echipare cu procesor M1 Max cu 24 sau cu 32 de nuclee grafice.
Dacă toate aceste numere nu îţi spun mare lucru despre performanţele pe care le poate oferi un MacBook Pro, un lucru este clar şi poate fi reţinut cu uşurinţă: performanţele pe care le oferă noile dispozitive echipate cu aceste procesoare sunt unele dintre cele mai înalte, fiind potrivite şi pentru profesioniştii care au nevoie de un instrument de lucru realizate la cele mai înalte standarde de performanţă.
Mai mult decât atât, inedit este faptul că performanţele pe care le oferă noile modele de laptopuri Apple sunt uimitoare, în timp ce consumul de energie este nu mai mare, aşa cum s-ar crede că este normal, ci mai mic, acest lucru fiind posibil prin arhitectura integrată de care beneficiază acestea. Este vorba despre obţinerea unor performanţe de până la 70% mai bune decât cele oferite de procesoarele de bază M1, placa grafică a variantei M1 Pro fiind de până la 2 ori mai rapidă decât a variantei de bază, iar a variantei M1 Max de până la 4 ori mai rapidă.
De asemenea, aplicaţiile sunt optimizate pentru o rulare perfectă. Toate aplicaţiile Apple pentru Mac sunt optimizate, astfel încât acestea să ruleze nativ pe procesoarele Apple, fiind disponibile peste 10000 de aplicaţii şi plug-in-uri universale.
Ecranul MacBook Pro – design emblematic şi tehnologii avansate
Unele dintre cele mai importante schimbări pe care le-a făcut Apple se referă la ecranele cu care îşi echipează cele mai noi dispozitive. Noile modele de MacBook Pro sunt prevăzute cu ecrane miniLED care au caracteristici de luminozitate impecabile şi cu tehnologia ProMotion care permite o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz. De asemenea, camera cu care este prevăzut noul model de laptop reprezintă un element de design emblematic – crestătura cu care utilizatorii Apple erau obişnuiţi de la modelele de iPhone nu a fost concepută pentru a încurca, ci pentru a ascunde bara de meniu într-un mod inedit din punct de vedere estetic.
Display-ul de 14 inchi are o rezoluţie de 3024 x 1964, la 254 de pixeli pe inch, iar cel de 16 inchi are o rezoluţie de 3456 x 2234, la 254 de pixeli pe inch.
Tehnologia miniLED utilizată în realizarea noilor MacBook-uri marca Apple duce la o suprafaţă de afişare perfect dreptunghiulară, oferind senzaţia inexistenţei vreunei graniţe între ecran şi marginile acestuia. Mai mult decât atât, luminozitatea este una perfectă, trecându-se de la 500 nits la 1000 nits, în varianta MacBook Pro de 16 inchi ajungându-se chiar la 1600 nits.
Toate caracteristicile care se referă la ecranele noilor MacBook-uri fac ca afişajul să fie unul extrem de clar şi detaliat, cu o luminozitate impecabilă, culori precise, tonuri de negru şi cel mai puternic contrast al unui ecran Apple de până în acest moment.
Design îmbunătăţit cu funcţii dorite de utilizatori
Deşi unii ar contesta greutatea mai mare pe care ar avea-o noile dispozitive marca Apple, diferenţele sunt aproape insesizabile dacă se ţine cont de echipamentele cu care sunt acestea prevăzute. Diferenţa de 100, respectiv 200 de grame faţă de modelele anterioare nu este un dezavantaj, mai ales dacă se are în vedere faptul că designul acestor noi aparate a fost considerabil îmbunătăţit. Cele două modele noi de MacBook Pro au un design variat, fiind prevăzute cu conectorii mult aşteptaţi de utilizatorii cărora le-au lipsit la modelele anterioare. Este vorba despre mufa HDMI, despre cititorul de carduri SD, respectiv de MagSafe, conectorul magnetic care permite încărcarea rapidă a dispozitivului şi deconectarea automată a cablului de alimentare în cazul unei tensiuni ridicate. De asemenea, aceste modele sunt prevăzute cu porturi Thunderbolt 4 (conector USB-C) şi cu mufa pentru căşti, ceea ce duce la un confort în utilizare crescut.
În ceea ce priveşte tastatura, funcţia Touch Bar cu care au fost echipate modelele anterioare a dispărut, spre bucuria multora dintre utilizatori, iar noua tastatură este prevăzută cu taste funcţionale care pot fi apăsate fără a-ţi lua ochii de la ecran.
Imagine şi sunet îmbunătăţite
Camera web cu care este echipat oricare dintre modelele noi de MacBook Pro este una cu adevărat avansată. Noul model de cameră face trecerea de la 720p la 1080p, având nu numai deschiderea mai mare, ci şi senzorul. Calitatea imaginii devine, în acest fel, mai bună, mai clară, mai precisă, luminozitatea este net îmbunătăţită, culorile sunt mai fidele, iar sursele externe de lumină sunt mai bine gestionate.
Nu numai imaginea a cunoscut îmbunătăţiri semnificative, ci şi partea de sunet. Microfoanele au acum o calitate potrivită pentru studio, iar noul sistem audio, prevăzut cu şase difuzoare, oferă îmbunătăţiri semnificative maşinăriei Pro.
Încărcare rapidă, autonomie crescută
Pentru că durata de viaţă a bateriei este un criteriu extrem de important de care mulţi utilizatori ţin seama atunci când îşi aleg laptopul perfect, aceasta a fost considerabil îmbunătăţită în cazul noilor modele de MacBook Pro. Modelul de 14 inchi promite o autonomie de până la 17 ore, iar modelul de 16 inchi promite utilizări de până la 21 de ore, cifre aplicabile în cazul redării video.
Şi în ceea ce priveşte navigarea pe web este vorba despre îmbunătăţiri faţă de modelele anterioare, ajungându-se chiar la perioade de utilizare de până la 14 ore, ceea ce acoperă cu succes mai mult de o zi întreagă de activitate profesională desfăşurată pe un astfel de dispozitiv. Şi pentru ca lucrurile să sune şi să arate şi mai bine, cu o simplă încărcare de 30 de minute, bateria este mai bine de jumătate încărcată, ceea ce îţi oferă un mare avantaj – o grijă în plus atunci când este nevoie să lucrezi în deplasare, timp de lucru câştigat departe de sursele de alimentare la care nu poţi avea mereu acces.
De ce să alegi unul dintre noile modele de MacBook Pro de la Apple
Motivele pentru care poţi alege unul dintre noile modele de laptop marca Apple sunt numeroase, iar mare parte din ele pot fi găsite în specificaţiile descrise mai sus. Pe scurt, tot ceea ce promit noile modele de MacBook-uri Apple poate fi rezumat în câteva cuvinte, însă performanţele obţinute sunt absolut fascinante. Procesorul nu se încălzeşte, ventilatorul fie se roteşte foarte încet, fie deloc, bateria se consumă foarte încet, ecranul oferă un afişaj de excepţie, iar funcţiile de care dispun aceste modele fac ca orice activitate să poată fi desfăşurată la cele mai înalte standarde de calitate. Aceste MacBook-uri devin astfel mai mult decât simple laptopuri – devin instrumente de lucru rapide şi eficiente, utilizabile de către profesioniştii care doresc performanţe înalte în condiţii de lucru diverse.
Procesoarele M1 Pro şi M1 Max promit putere şi o oferă la cele mai înalte standarde, iar configuraţia acestora impresionează chiar şi pe cei mai pretenţioşi utilizatori. Designul este unul nou, iar formele rotunjite şi carcasa rezistentă din aluminiu atrage , sistemul de răcire este net îmbunătăţit, iar ecranul dispune de unele dintre cele mai moderne şi mai performante tehnologii – ProMotion, miniLED, Liquid Retina XDR. Tastatura nouă este eficientă, renunţarea la Touch Bar şi înlocuirea acestuia cu tastele funcţionale vine în sprijinul utilizatorilor care doresc eficienţă maximă în realizarea sarcinilor de lucru. Conectivitatea este îmbunătăţită considerabil prin MagSafe 3, cititorul de carduri SDXC, portul HDMI, mufa audio şi porturile Thunderbolt 4 ajută la o utilizare rapidă şi eficientă.
Mai mult decât atât, la DABSTORE poţi găsi oricare dintre variantele care ţi-ar putea fi pe plac sau necesară: MacBook în varianta de 14.2 sau 16.2 inchi, cu procesor Apple Silicon M1 Pro 8-Core, M1 Pro 10-Core sau M1 Max 10-Core, cu o capacitate RAM de 16 sau de 32 GB, capacitate SSD de 512 GB sau 1 TB, în culorile argintiu sau gri.
Dacă eşti unul dintre profesioniştii creativi care au nevoie de cel mai bun laptop pentru a-şi duce la bun sfârşit sarcinile de lucru, atunci noile modele de MacBook Pro ar putea fi soluţia ideală pentru tine. Puterea oferită de oricare dintre acestea, precum şi funcţiile avansate îţi vor oferi o experienţă de lucru inedită – viteză de procesare, fără erori, confort maxim în utilizare, tot ceea ce ai nevoie de la un laptop performant pe care să îl utilizezi la cele mai înalte standarde, pentru cele mai importante proiecte.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36