(P) Un proiect ce se încheie cu succes

Proiectul„E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informatiei a asistenţilor medicali, in contextul informatizării sistemului sanitar”este implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Asociaţia “Centrul Român de Iniţiative”, An Bord Altranais (Irlanda) şi Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” - „Investeşte în oameni!” şi se va finaliza luna aceasta.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului (P) Un proiect ce se încheie cu succes

(P) E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar

 

 

Bucuresti, decembrie 2013

Proiectul„E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informatiei a asistenţilor medicali, in contextul informatizării sistemului sanitar”este implementat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Asociaţia “Centrul Român de Iniţiative”, An Bord Altranais (Irlanda) şi Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” - „Investeşte în oameni!” şi se va  finaliza luna aceasta.

Domnul Preşedinte al OAMGMAMR,  Mircea Timofte, a precizat: ” Asistenţii medicali trebuie să dobândească competenţe de utilizare a calculatorului în vederea folosirii eficiente a SIUI şi pentru a contribui la procesul de informatizare din sistemul sănătăţii.”

De asemenea, Preşedintele Asociaţiei Centrul Român de Iniţiative, domnul Răzvan Daraban, spune: ”Implementarea a fost un succes şi ne bucurăm că am avut onoarea de a participa la un proiect de o asemenea anvergură, unde peste 4000 de asistenţi medicali sunt mai competitivi şi mai bine pregătiţi.”

O componentă extrem de importantă a proiectului a fost seria de schimburi de experienţă transnaţionale organizate în cadrul proiectului în perioada 2011-2013, cu scopul de a creşte adaptabilitatea personalului la sistemul de sănătate informatizat, în vederea adoptării de noi practici de lucru şi îmbunătăţirii condiţiilor de muncă.

Am dorit ca prin organizarea  schimburilor de experienţă să răspundem în mod eficient nevoilor de instruire ale asistenţilor medicali implicaţi şi să contribuim la reducerea distanţei actuale dintre aspiraţiile profesionale şi modalitatea reală de lucru în sistem.

Faptul că ne-am îndeplinit obiectivele l-am aflat şi din analiza şi interpretarea răspunsurilor la chestionarele de evaluare aplicate participanţilor la schimburile de experienţă transnationale, din intrebările pline de interes profesional pe care le-au adresat experţilor din străinatate, în cadrul sesiunilor de lucru, sau în cazul vizitelor în spitale sau la Universitate, dar şi din planurile de returnare a investiţiei, un document pe baza căruia participanţii au întocmit şi pus în aplicare, la intoarcerea la locul de muncă, variante de diseminare a informaţiilor de care au beneficiat pe parcursul deplasărilor.

 

Pentru informaţii detaliate privind implementarea proiectului, accesaţi site-ul www.ascri.ro/e-nursing

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti

Web: www.oamr.ro,  oammromania@yahoo.com

Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA - manager de proiect

Pentru mai multe informaţii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013, accesaţi: www.fseromania.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici