- Home
- Publicitate
- (17.03.2023, 14:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
(P) Vei începe să porţi aparat dentar? Iată câteva recomandări legate de igiena orală
Dacă e pentru prima dată când vei purta aparat dentar, atunci e bine să ştii că s-ar putea să fie necesar să faci câteva ajustări sau completări la igiena ta orală actuală. Dar nu-ţi face griji: lucrurile nu se vor schimba radical, mai ales dacă şi până acum ai investit în sănătatea şi îngrijirea ta dentară şi ai deja o periuţă electrică în dotare. În mod cert, va fi important să acorzi o atenţie sporită şi, bineînţeles, să respecţi vizitele lunare sau periodice la medicul stomatolog.
Urmărește
81 afișări
(P) Vei începe să porţi aparat dentar? Iată câteva recomandări legate de igiena orală
Dar nu despre aceste vizite vom vorbi în continuare, ci despre acele câteva obiceiuri bune pe care să le integrezi sau potenţezi în rutina ta de acasă. Hai să descoperi care sunt acestea:
Spală-te pe dinţi după fiecare masă principală a zilei
Şi, dacă e posibil, şi după fiecare gustare. Dacă lucrezi de acasă, ar trebui să-ţi fie relativ simplu să respecţi această recomandare. Dacă mergi însă la birou sau eşti destul de des în deplasare, s-ar putea ca lucrurile să fie ceva mai complicate şi să nu poţi căra cu tine de fiecare dată periuţa electrică şi pasta de dinţi. În astfel de situaţii, nu e un capăt de lume dacă nu reuşeşti să-ţi faci periajul după fiecare masă. Asigură-te însă că, indiferent de situaţie, te speli pe dinţi cel puţin de două ori pe zi: dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Nu uita s-o faci cu simţ de răspundere: adică 2-3 minute per periaj. Scapi de grija cronometrării dacă ai o periuţă electrică mai performantă, pe care s-o setezi în prealabil în funcţie de nevoile tale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Ai mai multă grijă la alimentaţie
Nu, nu va trebui să-ţi schimbi total stilul alimentar actual. Ce te sfătuim, însă, este să mănânci mai rar şi cu mai multă grijă alimente care conţin zahăr, floricele de porumb, bomboane. Fie vorba între noi, o atenţie sporită la alimentaţie îţi va aduce şi alte beneficii pentru sănătate - pe termen lung. De pildă, un consum redus de dulciuri te poate ajuta să reduci riscul de apariţie a diabetului zaharat. Dacă le priveşti ca pe o formă de grijă suplimentară pentru sănătatea ta, cu siguranţă îţi va fi mai uşor să-ţi formezi şi menţii astfel de obiceiuri, nu crezi?
Înlocuieşte periuţa clasică de dinţi cu o periuţă electrică
Sau, dacă vrei să faci tranziţia mai uşoară, alternează sesiunile „clasice” de spălat pe dinţi cu cele cu periuţa electrică. De ce este atât de important să foloseşti o periuţă electrică, în detrimentul uneia clasice? Datorită numărului mare de rotaţii pe minut, aceasta te va ajuta să cureţi mai eficient placa bacteriană. În plus, o periuţă electrică e net superioară celei clasice şi în ceea ce priveşte curăţarea spaţiilor interdentare.
Apropo, nu uita să optezi pentru modele cu perii moi (din categoria „soft”), pentru că dinţii pot fi mai sensibili mai ales după vizitele la medicul ortodont; în plus, periuţele soft sunt cele mai recomandate când vine vorba de protejarea aparatului dentar.
Adaugă în kit-ul tău de îngrijire şi un duş bucal
Duşul sau irigatorul bucal, aşa cum mai e cunoscut el, te ajută să cureţi şi mai bine spaţiile interdentare, dar şi să ai mai multă grijă de sănătatea ta gingivală. Totodată, e mult mai confortabil şi eficient decât clasica aţă dentară - la care, de asemenea, îţi sugerăm să nu renunţi, mai ales dacă te-ai obişnuit deja cu ea.
De ce este important să respecţi aceste recomandări
Ştim că recomandările de mai sus implică atenţie extra şi mai mult timp investit în sănătatea şi îngrijirea ta orală. Într-adevăr, purtarea aparatului dentar vine cu nişte responsabilităţi suplimentare, însă şi beneficiile vor fi pe măsură în timp.
Tocmai de aceea, te încurajăm să respecţi indicaţiile de mai sus şi, mai ales, pe cele ale medicului tău ortodont, pentru a reduce riscul de apariţie a cariilor sau a bolilor parodontale, la care persoanele cu aparat dentar sunt ceva mai expuse.
În plus, gândeşte-te că odată ce vei termina tratamentul ortodontic, vei rămâne cu aceste obiceiuri benefice pentru sănătatea ta orală. Ele îţi vor fi de folos pentru tot restul vieţii.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe