Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care opreşte boicotul asupra Israelului. Arabii vor o relaţie mai bună cu Israelul

  • Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care stopează boicotul asupra Israelului.
  • EAU vrea o relaţie diplomatică şi comercială mai bună cu Israelul.
  • Scopul este stimularea creşterii economice şi promovarea inovaţiilor din industria tehnologică.
2936 afișări
Imaginea articolului Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care opreşte boicotul asupra Israelului. Arabii vor o relaţie mai bună cu Israelul

Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care opreşte boicotul asupra Israelului. Arabii vor o relaţie mai bună cu Israelul

Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care opreşte oficial boicotul Israelului pe fondul acordului de normalizare negociat de SUA.

Acordul care deschide relaţiile dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite a fost anunţat pe 13 august. Acesta presupunea ca Israel să-şi oprească planul controversat prin care voia să anexeze terenurile ocupate de palestinieni în Cisiordania.

Măsura oficială de încetare a boicotului a fost emisă de Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, liderul Emiratelor Arabe Unite.

Noul decret le permite israelienilor şi firmelor din Israel să-şi desfăşoare afacerile pe teritoriul Emiratelor. În plus, prin noul decret se permite comercializarea bunurilor de origine israeliană.

„Decretul noii legi vine în întâmpinarea eforturilor Emiratelor Arabe Unite de a extinde acţiunile diplomatice şi comerciale. Acesta conţine chiar şi un plan de lansare pentru cooperarea dintre cele două. Scopul este obţinerea relaţiilor biletarele prin stimularea creşeterii economice şi promovarea inovaţiei tehnologice”, au scris jurnaliştii de la WAM, agenţia de presă a Emiratelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici