Aderarea a adus stagnare de pret la locuintele vechi

Aderarea Romaniei la UE era asteptata initial sa arunce in aer preturile pe toate categoriile de apartamente. Calculul proprietarilor si al agentiilor imobiliare era simplu - valul de straini care urma investitiile masive ar fi permis vanzari de multe ori la suprapret. Apoi, la jumatatea anului trecut, parerile analistilor s-au schimbat - previziunile vizau o scadere de pana la 15%, urmand modelul Poloniei si Ungariei, tari care au aderat in 2004. Romania, insa, a urmat propriul trend - preturile au stagnat la apartamente vechi si au crescut cu pana la 20% pentru proiectele noi.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Aderarea a adus stagnare de pret la locuintele vechi

Aderarea a adus stagnare de pret la locuintele vechi

Aderarea a impulsionat piata imobiliara autohtona si a sporit gradul de atractivitate pentru investitorii si dezvoltatorii straini. Subiect foarte disputat incepand cu cea de-a  doua jumatate a anului trecut, scaderea nivelului preturilor pentru proprietati rezidentiale cu pana la 15% odata cu statutul de membru UE a devenit acum o utopie. In fapt, diferentiate pe categorii, preturile au avut o panta cel putin usor ascendenta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici