Afacere verde: pungile ecologice sunt tot din plastic

De la 1 ianuarie, magazinele din România sunt obligate, conform unei iniţiative a Ministerului Mediului, să introducă în circulaţie pungi biodegradabile sau să plătească o taxă destul de piperată (0,2 lei) pentru pungile de plastic clasice, care să constituie un fond de protejare a mediului.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Afacere verde: pungile ecologice sunt tot din plastic

Afacere verde: pungile ecologice sunt tot din plastic

Ca în multe alte situaţii, se pare că s-a găsit, însă, o cale de mijloc, care nu va face decât să sporească poluarea mediului, fără a aduce vreun ban în plus statului. Pentru că plasticul se degradează într-o perioadă uriaşă de timp, afectând mediul, promovarea pungilor biodegradabile e o iniţiativă lăudabilă a fostului ministru al Mediului, Attila Korodi.

 

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici