Arhiva transplanturilor de organe, de negăsit!

Operaţii clandestine, trafic ilegal cu organe, pacienţi fictivi pentru obţinerea ilegală a fondurilor necesare tratamentelor postoperatorii. Sunt suspiciuni care s-au ivit de-a lungul anilor în legătură cu transplantul de organe. Dar acum nimic nu mai poate fi verificat. Nimeni nu mai ştie care sunt donatorii, care sunt beneficiarii şi mai ales costurile ante şi postoperator, pentru perioada 1992-2000. Ca de obicei, vina este aruncată de la unul la altul, pe relaţia Ministerul Sănătăţii-Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS)-Agenţia Naţională de Transplant-Clinici/medici.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Arhiva transplanturilor de organe, de negăsit!

Arhiva transplanturilor de organe, de negăsit!

La începutul anului trecut, UE îşi exprima îngrijorarea faţă de amploarea pe care o ia traficul cu organe în România. Neliniştea Uniunii venea pe fondul miilor de oferte publice de vânzare de organe umane. Oficialii europeni au cerut Agenţiei Naţionale de Transplant din România să explice de ce 85% din donatorii noştri sunt vii, mai ales că în România vânzarea sau cumpărarea de organe se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici